blog |
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
|
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Mamsie: Helemaal duidelijk, behalve het 'pakje soepvlees'? Wat moet ik me daarbij voorstellen? |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@Mamsie: waarschijnlijk wel, alleen ik ben er nog niet achteraan gegaan |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Mamsie: Misschien een domme vraag, maar kun je die soep ook van kippenvlees maken? Ik eet n.l. geen rundvlees en zo min mogelijk varkensvlees. |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.014 OTindex: 93.491
|
@Mamsie: maar? Bonen uit blik zijn toch al gaar? Waarom laat je die dan nog de hele dag opstaan? |
|
Ronnymij Erelid
WMRindex: 1.187 OTindex: 843
|
@allone: misschien gaat het om de textuur van de soep. Dan hoeven de bonen niet heel te blijven. Zegt iemand die zelf bijna nooit kookt hahaha |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@allone: @Ronnymij: Eerder vandaag schreef @Mamsie: Quote: "Die soep staat nu de hele dag te slowcookeren en met name het rundvlees wordt op die manier heerlijk zacht." Daarom dus |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.014 OTindex: 93.491
|
@Ronnymij: @KhunAxe: dan neem je toch droge bonen ipv uit blik?! Zo had oma het vast gedaan. |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@allone: als oma blikken had kunnen kopen, dan had ze die beslist genomen, want droge bonen moet je weken en blenderen voordat je kan gaan koken, en als ze in de week staan, dan ruikt de hele keuken daarnaar |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@allone: Ach, misschien ook lekker gemakkelijk? Huppetee, alles in de slow cooker, uren laten pruttelen en klaar is het. Persoonlijk vind ik het ook lekker als de bonen kapot zijn gekookt, de soep wordt dan gebonden door het zetmeel van de bonen, lekker! . Laatste edit 26-01-2020 11:05 |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@KhunAxe: Daarom komt die blender er aan te pas. De soep wordt lekker gebonden maar er zitten toch nog hele of halve bonen in die aan de blender ontsnapt zijn. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Mamsie: Precies zo ik het lekker vind! |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
|
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
|
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
Gisteren erwtensoep gekookt. Ook lekker. |
|
Ronnymij Erelid
WMRindex: 1.187 OTindex: 843
|
Ik krijg wel trek van al dat gepraat over eten, dus ik ga maar eens iets maken. In mijn geval is dat opwarmen, want moeders heeft eten meegegeven.
Morgen komt mijn gezin weer thuis. Ze hebben schoonmoeder thuis gebracht in Griekenland. |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.014 OTindex: 93.491
|
|
|
Ronnymij Erelid
WMRindex: 1.187 OTindex: 843
|
@allone: jaa zeker De dagen alleen heb ik gewerkt, maar 's avonds is het best stil in huis. soms is dat lekker rustig, en kan ik hier weer wat meer online zijn, maar je gezinnetje om je heen is onbetaalbaar |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@KhunAxe: Als je de soep met kip wilt maken kun je misschien beter kiezen voor de variant met witte bonen. Die is ook wat lichter verteerbaar. Dan uiteraard ook met kippenbouillon, niet met rundvleesbouillon. Laatste edit 26-01-2020 22:27 |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@HoLaHu: Poolse winkels hebben vaak grote zakken -soms ook plastic potten- met groentebouillonpoeder. die is overal voor te gebruiken |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@botte bijl: met groentenbouillon gaat het inderdaad ook. |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@HoLaHu: en met poeder kan je zelf de hoeveelheid bepalen |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@HoLaHu: Leuke tip, maar ik wil het (m.u.v. het rundvlees), toch zo authentiek mogelijk houden, dus gaan er gewoon bruine bonen in. Ik wil er graag 2x plezier van hebben! afbeelding |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
|
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
|
|