blog  | 
Mamsie   Oudgediende
   WMRindex: 46.599 OTindex: 97.158
  | 
 | 
  | 
KhunAxe   Oudgediende
   WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
  | 
@Mamsie: Helemaal duidelijk, behalve het 'pakje soepvlees'? Wat moet ik me daarbij voorstellen?   | 
  | 
botte bijl   Oudgediende
   WMRindex: 90.824 OTindex: 39.090
  | 
@Mamsie:  waarschijnlijk wel, alleen ik ben er nog niet achteraan gegaan   | 
  | 
KhunAxe   Oudgediende
   WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
  | 
@Mamsie: Misschien een domme vraag, maar kun je die soep ook van kippenvlees maken? Ik eet n.l. geen rundvlees en zo min mogelijk varkensvlees.     | 
  | 
allone   Oudgediende
   WMRindex: 53.758 OTindex: 96.467
  | 
@Mamsie: maar? Bonen uit blik zijn toch al gaar? Waarom laat je die dan nog de hele dag opstaan?     | 
  | 
Ronnymij   Erelid
   WMRindex: 1.187 OTindex: 843
  | 
@allone: misschien gaat het om de textuur van de soep. Dan hoeven de bonen niet heel te blijven. Zegt iemand die zelf bijna nooit kookt hahaha    | 
  | 
KhunAxe   Oudgediende
   WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
  | 
@allone:  @Ronnymij:  Eerder vandaag schreef  @Mamsie: Quote: "Die soep staat nu de hele dag te slowcookeren en met name het rundvlees wordt op die manier heerlijk zacht."  Daarom dus    | 
  | 
allone   Oudgediende
   WMRindex: 53.758 OTindex: 96.467
  | 
@Ronnymij:   @KhunAxe: dan neem je toch droge bonen ipv uit blik?! Zo had oma het vast gedaan.    | 
  | 
botte bijl   Oudgediende
   WMRindex: 90.824 OTindex: 39.090
  | 
@allone:  als oma blikken had kunnen kopen, dan had ze die beslist genomen, want droge bonen moet je weken en blenderen voordat je kan gaan koken, en als ze in de week staan, dan ruikt de hele keuken daarnaar     | 
  | 
KhunAxe   Oudgediende
   WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
  | 
@allone: Ach, misschien ook lekker gemakkelijk? Huppetee, alles in de slow cooker, uren laten pruttelen en klaar is het. Persoonlijk vind ik het ook lekker als de bonen kapot zijn gekookt, de soep wordt dan gebonden door het zetmeel van de bonen, lekker!  . Laatste edit 26-01-2020 11:05   | 
  | 
Mamsie   Oudgediende
   WMRindex: 46.599 OTindex: 97.158
  | 
@KhunAxe: Daarom komt die blender er aan te pas. De soep wordt lekker gebonden maar er zitten toch nog hele of halve bonen in die aan de blender ontsnapt zijn.   | 
  | 
KhunAxe   Oudgediende
   WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
  | 
@Mamsie: Precies zo ik het lekker vind!     | 
  | 
Mamsie   Oudgediende
   WMRindex: 46.599 OTindex: 97.158
  | 
 | 
  | 
KhunAxe   Oudgediende
   WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
  | 
 | 
  | 
Grouse   Oudgediende
   WMRindex: 5.761 OTindex: 4.897
  | 
Gisteren erwtensoep gekookt. Ook lekker.  | 
  | 
Ronnymij   Erelid
   WMRindex: 1.187 OTindex: 843
  | 
Ik krijg wel trek van al dat gepraat over eten, dus ik ga maar eens iets maken. In mijn geval is dat opwarmen, want moeders heeft eten meegegeven.
  Morgen komt mijn gezin weer thuis. Ze hebben schoonmoeder thuis gebracht in Griekenland.   | 
  | 
allone   Oudgediende
   WMRindex: 53.758 OTindex: 96.467
  | 
 | 
  | 
Ronnymij   Erelid
   WMRindex: 1.187 OTindex: 843
  | 
@allone: jaa zeker  De dagen alleen heb ik gewerkt, maar 's avonds is het best stil in huis. soms is dat lekker rustig, en kan ik hier weer wat meer online zijn, maar je gezinnetje om je heen is onbetaalbaar     | 
  | 
HoLaHu   Oudgediende
   WMRindex: 6.396 OTindex: 2.485
  | 
@KhunAxe: Als je de soep met kip wilt maken kun je misschien beter kiezen voor de variant met witte bonen. Die is ook wat lichter verteerbaar.    Dan uiteraard ook met kippenbouillon, niet met rundvleesbouillon. Laatste edit 26-01-2020 22:27   | 
  | 
botte bijl   Oudgediende
   WMRindex: 90.824 OTindex: 39.090
  | 
@HoLaHu:  Poolse winkels hebben vaak grote zakken -soms ook plastic potten- met groentebouillonpoeder. die is overal voor te gebruiken     | 
  | 
HoLaHu   Oudgediende
   WMRindex: 6.396 OTindex: 2.485
  | 
@botte bijl: met groentenbouillon gaat het inderdaad ook.    | 
  | 
botte bijl   Oudgediende
   WMRindex: 90.824 OTindex: 39.090
  | 
@HoLaHu:  en met poeder kan je zelf de hoeveelheid bepalen   | 
  | 
KhunAxe   Oudgediende
   WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
  | 
@HoLaHu: Leuke tip, maar ik wil het (m.u.v. het rundvlees), toch zo authentiek mogelijk houden, dus gaan er gewoon bruine bonen in. Ik wil er graag 2x plezier van hebben!    afbeelding  | 
  | 
HoLaHu   Oudgediende
   WMRindex: 6.396 OTindex: 2.485
  | 
 | 
  | 
KhunAxe   Oudgediende
   WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
  | 
 | 
  |