Blog van KhunAxe |
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.640 OTindex: 1.132
|
@KhunAxe, je bedoeld die echte gastronoom die naar een heel duur restaurant gaat met een dik gevulde portomonee en dan uren gaat genieten van een groot bord met een heel klein beetje voedsel erop En die je na het eten bij bv de febo vind omdat ze honger hebben |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.266 OTindex: 96.110
|
@Buick: Haha, zoiets is ons in Frankrijk een keer overkomen, met mijn zus en zwager en de kinderen. Een enorme schep geld betaald en na afloop nog honger. Gelukkig kwamen we een frietkraam tegen.... Voor ons dus geen restaurants meer. Wél een chauffeurskroeg waar je voortreffelijk kan eten tegen een redelijke prijs. Maar dat is dan altijd tussen de middag en dan zijn wij nét klaar met ontbijten... |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Buick: Dat zijn helemaal geen gastronomen, dat zijn mensen met teveel geld. Een gastronoom weet een lekkere maaltijd op waarde te schatten en kan ontzettend genieten van wat hij eet, al is het 'slechts' een perfect gebakken tongetje. Laatste edit 08-05-2021 12:38 |
|
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.640 OTindex: 1.132
|
@KhunAxe, dit is net het liedje van: "there's a hole in the bucket". @yes_my_dear kan heerlijk genieten van haar korte spaghetti. Als je maar geniet van wat je eet |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Buick: Hoe weet jij dat? Ben je erbij geweest toen ze laatst kort gemaakte spaghetti at? Als je zo spaghetti eet kun je net zo goed Honig vermicelli kanen Oh, en 'There's a hole in the bucket' is een stom kutliedje.. |
|
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.640 OTindex: 1.132
|
@KhunAxe, nee. Quote: snij ik het in stukjes en eet het lekker eet het lekker dat is dat je ervan geniet. Quote: 'There's a hole in the bucket' is een stom kutliedje. Maar het blijft altijd maar doorgaan |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.000 OTindex: 93.451
|
@Buick: @KhunAxe: omdat ik een echte gastronoom ben, eet ik helemaal geen spaghetti. Wat is daar nou lekker aan? Je hebt een goede saus nodig om het enigszins smakelijk te maken. |
|
Emmo Stamgast
WMRindex: 67.660 OTindex: 28.576
|
@allone: Dan kun je beter die saus eten zónder spaghetti |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@allone: Nee linzen! Da's lekker Pasta's zijn vulling, de sauzen zijn er om het lekker te maken.. Nochtans ken ik mensen die spaghetti koken, er suiker overheen strooien en daar dan van kunnen genieten Overigens kun je volgens mij als gastronoom geen vegetariër zijn, dan mis je simpelweg teveel.. Niet qua gezond eten hoor, maar als je niet weet hoe een biefstuk van de haas of een moot goed toebereide vis smaakt dan kun je jezelf IMHO niet presenteren als een gastronoom Met alle respect hoor!! Ikzelf eet nog maar heel beperkt vlees, maar ik weet nog steeds hoe lekker ik de Australische steaks van mijn vriend Jurg vond als ik in zijn restaurant soms wel twee steaks verorberde.. Alhoewel ik al zeker 10 jaar geen rundvlees meer heb gegeten. |
|
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.640 OTindex: 1.132
|
@allone, ik denk dat je spaghetti kan vergelijken met aardappels, die zijn ook pas lekker met sju en groenten |
|
Buick Oudgediende
WMRindex: 5.640 OTindex: 1.132
|
@KhunAxe, maar je kan wel heel lekker eten zonder gastronoom te zijn. Je hoort heel vaak, dat is bijna net zo lekker als wat mijn moeder maakt |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.000 OTindex: 93.451
|
@KhunAxe: vlees of vis kan goed of slecht smaken, net als elk ander voedsel. Zegt allemaal niets |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.000 OTindex: 93.451
|
|
|
yes_my_dear Oudgediende
WMRindex: 1.205 OTindex: 17.061 S |
Leuke discussie. Ik denk dat je tegenwoordig als vegetariër ook zeker gastronoom kunt zijn. Er is zoveel lekkers aan groenten, mits op de goede manier klaargemaakt.
Begin al met asperges, koolrabi, rode bieten, linzen, bruine bonen (of capucijners). Denk ik echt mijn lievelingsgroenten.
Ik mis vlees praktisch niet. Heel enkels eten we het nog, niet vaker dan 1 a 2 x per maand. En dan alleen vlees wat we dan echt heel lekker vinden.
Ik heb altijd gezegd dat ik nooit zou kunnen leven als vegetariër, en alhoewel ik geen vegetariër ben, ben ik er wel achter gekomen hoe lekker je je eten kunt maken zonder vlees. Je hebt er alleen heel wat meer fantasie voor nodig. Zonder onze challenge om 2 maanden geen vlees te eten, was ik daar nooit achter gekomen. |
|
yes_my_dear Oudgediende
WMRindex: 1.205 OTindex: 17.061 S |
Quote @Buick: @allone, ik denk dat je spaghetti kan vergelijken met aardappels, die zijn ook pas lekker met sju en groenten Zooooo ontzettend oneens. Spaghetti is gewoon vulling met een sausje. Gekookte aardappelen zijn niet mijn favoriet, maar als je ze eerst bijgaand kookt en daarna in kleine stukjes opbakt... genieten, geen saus voor nodig, alleen een beetje olijfolie |
|
Emmo Stamgast
WMRindex: 67.660 OTindex: 28.576
|
@yes_my_dear: Sinds kort (dankzij WMR) doe ik daar nog eens wat verse majoraan uit eigen tuin overheen. |
|
yes_my_dear Oudgediende
WMRindex: 1.205 OTindex: 17.061 S |
Ja dat is ook zeker lekker!! En dan een uitje meebakken door de aardappelen.... |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@yes_my_dear: Ik blijf bij mijn standpunt dat een gastronoom geen vegetariër in de juiste zin van het woord kan zijn omdat deze 'slechts' vegetarisch eten en daardoor een te beperkt dieet hebben om gastronoom te kunnen zijn. Let op! Ik heb het overduidelijk niet over gezond of ongezond!! Ik heb het over de variëteiten die op je bord komen te liggen. Als daar geen vlees, vis en andere dierlijke producten op komen is je smaakervaring onvoldoende om gastronomisch te kunnen zijn Er zijn diverse synoniemen voor 'gastronoom', twee belangrijke zijn 'Kenner van de keuken' en 'Kenner van gerechten'. Vegetariërs missen dit.. |
|
yes_my_dear Oudgediende
WMRindex: 1.205 OTindex: 17.061 S |
@KhunAxe: laten we het er maar op houden dat we het hier nooit eens worden haha. Ik vind juist dat mensen die alleen op vlees gericht zijn (zoals ik zelf tot anderhalf jaar geleden), veel eenkenniger zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar het gros gaat naar een restaurant, kiest een vleesgerecht uit, eet daar patat bij of eventueel gebakken aardappelen en let daarbij totaal niet op de groente, die worden amper gegeten of geaccepteerd ter opvulling. Terwijl je juist als je het vlees weglaat, veel meer varieert. Ik heb het ook niet over gezond/ongezond, maar wel over goed bereide groenten met de juiste nruiden, smaken die samenkomen, noten/bessen die echt bij een bepaalde groentesoort passen. Probeer eens een paar vogelbessen door vers gebakken aardappelen en dan een parapluzwam (of parasol dat weet ik zo niet meer) te combineren. Smaakexplosie van heb ik jou daar. Of een combi van rode bieten, linzen (of kikkererwten), verkruimelde feta, en die noten die op walnoten lijken (even de naam kwijt). Supergevarieerd, smaken die gigantisch uiteen lopen, en het oog wil natuurlijk ook wat, lekker gekleurd. Ik denk dat met uit eten gaan dit wel moeilijker is, maar dat ligt niet aan de smaakbeleving van de vegetariër maar aan het restaurant. De meeste restaurants hebben maar een enkele vega-keuze, hier in Dld ook van geen enkele. Ik wil overigens niet zeggen dat ik een gastronoom ben, wat ik het meeste mis aan het geen vlees eten is de frikadel speciaal met zilveruitjes ipv gewone uitjes . Ik vind een biefstukje af en toe ook heel erg lekker. En ik ben geen echte vegetariër, ik eet wel wekelijks vis. Het is natuurlijk wel een feit dat een gastronoom een kenner van de keuken moet zijn, maar als je dan een stuk vlees eet met een schep groenten erbij, met saus overgoten, maak je mij niet wijs dat je kenner van de keuken bent, slechts kenner van een goed stuk vlees en accepteerder dat er wat groenten bijzitten. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@yes_my_dear: 'het gros gaat naar een restaurant, kiest een vleesgerecht uit, eet daar patat bij of eventueel gebakken aardappelen en let daarbij totaal niet op de groente, die worden amper gegeten of geaccepteerd ter opvulling.'Nu heb je het over van der Valk vreetschuren c.s., die zijn op hun eigen manier net MacDonalds. Een liefhebber van lekker eten, (ik zal het woord gastronoom niet meer bezigen), gaat niet bij v.d. Valk vreten, die spaart liever een beetje door om elders een fatsoenlijke maaltijd te eten, een maaltijd waarvan de groenten niet zijn doorgekookt. Een maaltijd waar de biefstuk precies naar jouw wens is bereid, rare, medium rare, medium, medium well of well, hoewel ik mij afvraag wie in hemelsnaam een well done biefstuk bestelt, dan kun je net zo goed een varkenslapje eten Verder spring je van het ene uiterste naar het andere uiterste Ikzelf ben ook geen vegetariër hoewel mijn vleesinname op een zeer laag pitje staat. Mijn hele punt was dat je bereid moet zijn om 'van het hele varken te vreten' zodat je wéét hoe het e.e.a. smaakt. Weet je dat niet dan kun je er niet over oordelen, simpel.. |
|
yes_my_dear Oudgediende
WMRindex: 1.205 OTindex: 17.061 S |
@KhunAxe: nee die vreetschuren had ik niet eens aan gedacht, maar dat vind ik echt helemaal niks. Ik vind bij de meeste restaurants best tegenvallen wat je bij het vlees krijgt, niet teveel groenten en zo. Er zijn weinig restaurants waar je echt het optimale krijgt. Ik ben het wel met je eens dat je het hele varken moet kennen om te weten wat het is (en daarmee maak je mij niet blij.. brrrrr die haxe en dat vet. Bah! Ik ben wel gek op koeietong, maar dat krijg je nergens haha. En van het ene uiterste naar het andere springen is mijn specialisme en met slapeloze nachten wordt het verergerd haha. Ik heb trouwens jaren geleden een keer bij een Aziatisch restaurant gegeten, kneiterduur maar was ons aangeraden en dus maar proberen. En eerlijk is eerlijk, het was het beste ooit. Het was een 7-gangenmenu met alle delen van de eend. Echt heerlijk. En nu heb ik trek.... |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@yes_my_dear: Ik was eens bij een maat van mij en die liet mij een stuk vlees proeven, bitter en een hele vreemde structuur. Toen ik hem vroeg wat voor vlees het eigenlijk was zei hij dat 't koeienuier was.. Beuh, wat 'n smerig vreten was dat! Aziatisch als in Chinees met Pekingeend? Ik ben altijd dol geweest op Aziatisch eten, hier krijg ik het natuurlijk zowat elke dag Overigens eet ik geen eend of ander gevogelte, enkel kip. |
|
Jura6 Erelid
WMRindex: 3.149 OTindex: 2.078
|
Gastronoom op gebied van vegetarisch eten dan. Een fijnproever, gewoon een synoniem eigenlijk. Ik zweef er een beetje tussenin... ben het met Axe eens maar ook wel met Allone en anderen. Maar moet een gastronoom dan maar alles lusten? Als iemand een bepaald product nou niet lekker vind en daarom niet eet... vlees bv, maakt je dat dan gastronoom af?
|
|
yes_my_dear Oudgediende
WMRindex: 1.205 OTindex: 17.061 S |
Ik zei een Chinees restaurant maar werd door iedereen verbeterd, omdat het niet te vergelijken was met een 'Chinees restaurant '. Maar het was alsnog Chinees en idd peking eend.
Uier lijkt me echt niet lekker - ik weet niet of ik het zou proberen... |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@yes_my_dear: Ik hield in die jaren best wel van een lekker stuk vlees, koeienuier viel daar absoluut niet onder En niet omdat het uier was, het smaakte niet lekker.. Ik was in Nederland dol op Chinees!! Vele jarenlang ging ik elke donderdagavond naar mijn vaste 'Chinees', (Het Nieuwe Oosten, Rompertpassage), om het e.e.a. te bestellen, (afhalen), daar at ik dan donderdag en vrijdag van, met veel genoegen.. Toen ik in 2016 een maandje terug was in Nederland ben ik een paar keer daar gaan eten, het was nog steeds zo goed en lekker als ik mij herinnerde. De kelners kenden mij nog @Jura6: Een gastronoom is dol op lekker eten en kan daar grenzeloos van genieten, maar inderdaad, ook een gastronoom hoeft niet álles te lusten of lekker te vinden. Maar hij dient wél alles te proberen als het zo uitkomt. Als ik aan een portie Zeeuwse mosselen zit, simpel gekookt met een ui in de pan en geserveerd met mosterd en stokbrood dan geniet ik met volle teugen! Ook simpel eten kan een gastronomische waarde hebben, absoluut! . Laatste edit 10-05-2021 07:29 |
|