Wat eet jij vanavond |
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
|
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.012 OTindex: 93.487
|
@Grouse: mijn buren hebben korhoenders.. familie van jou? Laatste edit 05-09-2020 16:02 |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
@allone: Zeker weten? Zijn het geen parelhoenders? Laatste edit 05-09-2020 16:12 |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.012 OTindex: 93.487
|
@Grouse: de man zegt zelf dat het korhoenders zijn, mijn kennis hierover is 0,0 |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
|
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
Vandaag spareribs laten komen |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.269 OTindex: 96.116
|
Worteltjes, aardappelen en gestoofde kabeljauw . Superlekker. |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
|
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
Vandaag maak ik witte bonensoep, naar het recept van mijn vader. Het is genoeg voor 2 personen, voor 2 dagen. |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
Laatste edit 07-09-2020 01:31
|
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@HoLaHu: ouderwets lekker. wist je dat toast Hawaii een Duitse vinding uit de jaren '50 is? een vader die soep kan koken is trouwens ook niet te versmaden vandaag eet ik veggienuggets met sperziebonen |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.012 OTindex: 93.487
|
ik had van alles courgette, rode biet, aardappel, ei en tomaat.. beetje een allegaartje maar wel lekker, vooral omdat de biet en aardappel direct uit de tuin kwamen |
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.635
|
kweet niet |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
Zalmfilet, op de huid gebakken met gebakken aardappels en tuinboontjes.
Tuinbonen uit de diepvries zijn trouwens prima van kwaliteit.
Toe weet ik nog niet. |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.269 OTindex: 96.116
|
Zomerstamppotje met rauwe rucola. En wat spekjes er overheen. Lekker en gezond. |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
@Mamsie: Hele volksstammen eten het. Ik weet het. Ik snap alleen nog steeds niet dat iemand vindt dat rucola eetbaar is Laatste edit 07-09-2020 17:04 |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@Grouse: de allermeeste mensen schijnen het te overleven |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@Grouse: Wij hebben het moeten leren eten, eerlijk gezegd. Eerst gewoon als sla geprobeerd, dat vonden we echt niet lekker. Daarna was het een onderdeel van een maaltijdsalade die we voorgeschoteld kregen door een kok, die bij de Jumbo iedere week een recept aanbood. En verdomd, toen vonden we het wel lekker. We eten het ook alleen maar bij die maaltijdsalade, nooit anders. |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.269 OTindex: 96.116
|
@Grouse: Als het in zo'n stammpotje gaat is die heel uitgesproken smaak gelijk een flink stuk milder. Ik weet ook niet hoe dat komt. Maar het resultaat is gewoon lekker en naar mijn idee ook gezond om te eten. |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@Mamsie: Ja, dat klopt. Bij die maaltijdsalade wordt de rucola ook gemengd met krieltjes, ei, tomaat, zilveruitjes, bosuitjes en makreel of sardientjes En dan natuurlijk een dressing er doorheen. Dan valt die bittere smaak van de rucola heel erg mee, is zelfs heel lekker! Overigens: Dat is een heel lekkere maaltijdsalade als het heel warm is! Laatste edit 08-09-2020 00:15 |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@HoLaHu: '..ei, tomaat, zilveruitjes, bosuitjes en makreel..'Ik las natuurlijk 'bosuiltjes' en dacht 'Huh?' @Grouse: Ik ben dol op tuinbonen! En dan met name de bruin-kokende! Heerlijk! Maar dan zul je natuurlijk net zien dat ze die hier niet hebben Ik maakte er altijd een eenpansgerecht van met blokjes ham en stukjes aardappel, oh, het water loopt me in de bek . Laatste edit 08-09-2020 01:21 |
|
De Paus Oudgediende
WMRindex: 13.811 OTindex: 19.887 S |
Tuinbonen moet je blancheren. Eerst twee minuten koken, dan afkoelen in ijskoud water. En dan later uit de koelkast halen en weer opnieuw koken. Het kookwater altijd afgieten, daar zit een roze giftige stof in. |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@KhunAxe: Verse tuinbonen vind ik wel lekker. Nog niet zo heel lang geleden ( een paar jaar) hebben mijn Lief en ik een keer een pot tuinboontjes geprobeerd...Gatver! Niet om te eten! Zó melig als de pest! Maar als @Grouse zegt dat ze uit de diepvries wel goed te kanen zijn, dan hou ik me aanbevolen, want verse tuinbonen zie je hier in de super niet veel... |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@De Paus: Oh? Nooit geweten En dat gif, wat doet dat dan? Ik ben er nooit ziek van geworden ofzo.. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@HoLaHu: De groene vind ik wel te eten, maar de bruine? Zeker als de boon zelf nog stevig is maar het velletje er los omheen zit? Doe ik een moord voor Dat vind ik dus zo lekker dat ik het met een lepel eet, dan kan ik flink doorscheppen |
|