WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -18 - laatste artikel 21-3 18:00 - 61342 artikelen - nu online 36 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2019
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic


1 2 3 4 .... 292 293 294 [295] 296 297 298 300 301 302 303

SamuiAxes Off Topic shit

15-03-17 21:16:41
Emmo
Oudgediende


WMRindex: 37.880
OTindex: 20.220
@TheBoss: Ik denk dat @SamuiAxe: , net als zoveel landgenoten in den vreemde, nog geen stempas gekregen heeft. Misschien kan hij de pas van deze keer over vier jaar gebruiken.

15-03-17 22:59:16
SamuiAxe
Oudgediende


WMRindex: 6.071
OTindex: 963
@Emmo: Nou, nee, wonende in het buitenland had ik inmiddels een stemmachtiging via het internet gedownload en ingevuld, samen met alle andere benodigde papieren om mijn zus te machtigen om voor mij te stemmen...

Alles lag klaar om verzonden te worden maar op het laatste moment ben ik van gedachten veranderd en heb besloten om niet op de PVV te stemmen.

Dus heb ik niet gestemd.. In tegenstelling tot wat veel mensen denken worden niet uitgebrachte stemmen niet automatisch aan de grootste partij toegevoegd, ze worden via een verdeelsleutel over alle partijen verdeelt zodat er geen partij is die extra profiteert van niet uitgebrachte stemmen.

Waarom heb ik dan niet gestemd? In alle eerlijkheid? Ik ben het eens met vele punten die door Wilders benoemd worden, maar hij geeft A. Geen concrete oplossingen en B. Ben ik bang dat er voor zijn partij xenofoben op het pluche gaan zitten die rigoureus tegen alles wat niet Nederlands zijn. En daar heb ik geen zin in!

Ik ben niet tegen allochtonen in Nederland, niet tegen moslims, ik ben tegen het rapalje dat de boel aan het schijten maakt in Nederland en misbruik maakt van de sociale voorzieningen! Dat is heel iets anders..

Ben je een Nederlander en ga je de fout in dan dien je gestraft te worden.

Ben je een allochtoon en heb je een dubbele nationaliteit en je gaat zwaar de fout in dan dient na je straf uitgezeten te hebben, (eventueel), je Nederlands paspoort afgenomen te worden en teruggestuurd worden naar je land van herkomst.

Bevalt het je niet in Nederland? Prima, ga dan lekker terug naar je eigen land, maar ga niet de zaak lopen te verkloten in mijn land..

Als je 25 jaar in Nederland woont en nog geen woord Nederlands spreekt dan kun je moeilijk stellen dat je geïntegreerd bent in onze maatschappij, dus ben je voornamelijk een uitvreter van de sociale voorzieningen. Daar hebben we je niet voor nodig, helaas zijn er al genoeg Nederlanders die dat doen..

Ik woon inmiddels zo'n 10 jaar in Thailand, heb een Thaise vriendin en tracht me aan te passen aan de Thaise wetten en normen.

Ik spreek zelfs een paar zinnetjes Thais :) Maar er is een groot verschil tussen een Nederlander die in het buitenland, (Thailand), woont en een allochtoon in Nederland: Ik krijg geen dubbeltje van de Thaise staat! Ik leef hier op mijn eigen kosten, betaal zelf mijn huur en gezondheidszorg.....

Dus voor eventuele wijsneuzen, nee, mijn situatie is op geen enkele wijze te vergelijken met die van een buitenlander in Nederland. Ik word niet door de Thaise overheid 'gepamperd'..

Ik heb 36 jaar gewerkt in Nederland, heb 38 jaar belastingen afgedragen en betaal nog steeds gewoon loonheffing over mijn pensioentje. Ben ik een uitvreter? Nee, dat vind ik niet, ik heb zo hierboven gezegd mijn steentje bijgedragen en heb RECHT op mijn pensioentje, al was het maar omdat ik ervoor gewerkt heb, hard gewerkt!

Laatste edit 15-03-2017 23:02

17-03-17 07:52:50
SamuiAxe
Oudgediende


WMRindex: 6.071
OTindex: 963
"Ankara reageert op verkiezingsuitslag: ‘Heilige oorlogen komen naar Europa’

De Turkse regering in Ankara reageert ziedend op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken is Rutte, wiens VVD de grootste partij blijft, net zo erg als Wilders.

Maar minister Mevlüt Cavusoglu gaat nog veel verder, en beweert dat Europa binnenkort het toneel zal zijn van gruwelijke oorlogstaferelen. ‘Als je kijkt naar de vele partijen in Nederland, zie je dat er geen verschil is tussen de liberalen en de fascist Geert Wilders.’

Nederland brengt Europa naar afgrond

De centrumrechtse partijen hebben allemaal dezelfde mentaliteit, stelt Cavusoglu volgens de Turkse krant Hurriyet. ‘Waar gaat het heen? Wat doen jullie met Europa? Jullie zijn begonnen aan de neergang van Europa, en jullie brengen het continent naar de afgrond. Heilige oorlogen zullen binnenkort plaatshebben in Europa.’

Nadat Cavusoglu werd geweerd uit Rotterdam en zijn collega minister Kaya van Familiezaken tot ongewenst vreemdeling werd verklaard, gaat Ankara hard tekeer tegen Nederland. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vergeleek Nederland meermaals met nazi’s en Cavusoglu dreigt met forse sancties.

Sancties treffen bedrijfsleven niet

De laatste twee dagen voor de verkiezingen kon Rutte de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije gebruiken tijdens de verkiezingen. Aan de andere kant werd hij er ook op aangesproken door Geert Wilders, die volhoudt dat hij de VVD nog zo heeft gewaarschuwd voor het gevaar dat Turkije vormt.

Overigens zullen de sancties – minister van EU-zaken Ömer Celik spreekt van een ‘breed pakket’ – vooral de Nederlandse overheid treffen. Het bedrijfsleven, het toerisme en de inwoners van Nederland treffen geen blaam volgens de Turkse regering. Die worden dan ook niet gestraft."


Zo, en dan nu lekker met zijn allen op vakantie naar Turkije, ons treft immers geen blaam... :D

17-03-17 14:50:13
Emmo
Oudgediende


WMRindex: 37.880
OTindex: 20.220
@SamuiAxe: maw: veel geschreeuw en zo kaal als een kikker.

17-03-17 14:56:47
venzje
Oudgediende


WMRindex: 14.276
OTindex: 4.087
Quote @SamuiAxe:
Het bedrijfsleven, het toerisme en de inwoners van Nederland treffen geen blaam volgens de Turkse regering. Die worden dan ook niet gestraft."
Dat haal je de donder! Nederland is een van de grootste investeerders in dat land dat inmiddels economisch behoorlijk achteruit boert. Ze kijken wel linker uit!

17-03-17 17:24:32
allone
Oudgediende


WMRindex: 37.299
OTindex: 68.686
Quote @venzje:
@SamuiAxe de inwoners van Nederland treffen geen blaam volgens de Turkse regering. Die worden dan ook niet gestraft.
alsof je een land kan scheiden van zijn inwoners 8)
Met land wordt in dit geval de mensen bedoeld, niet de grond 8-)

Laatste edit 17-03-2017 17:26

17-03-17 17:46:48
stora
Stamgast


WMRindex: 14.560
OTindex: 1.726
Als je in het buitenland bent en iemand maakt een compliment over Nederland dan ben je als Nederlander trots als een aap met 7 lullen.
En omgekeerd ook.
Als je land wordt aangevallen dan bedoelen ze iedereen die er woont.
Zelfs de Turken die hier geboren zijn.
We moeten maar eens massaal niet naar Turkije gaan op vakantie.

17-03-17 23:48:47
SamuiAxe
Oudgediende


WMRindex: 6.071
OTindex: 963
@stora: Ergens vind ik het wel jammer dat het allemaal zo gelopen is, ik ben ooit op vakantie geweest naar Turkije, was absoluut een van mijn beste vakanties ooit!

Ontzettend vriendelijke mensen ontmoet daar.. Desgevraagd zei een Turk tegen mij dat dit kwam omdat alle klootzakken naar andere landen waren uitgeweken :P

Had een soortgelijke ervaring in Singapore, zoals jullie vast wel weten is zo ongeveer alles daar verboden, tot kauwgom toe, tenzij op doktersadvies. Toen ik eens een taxichauffeur vroeg of ze niet gek werden van al die regels en wetten glimlachte hij fijntjes.. "Hoe lang bent u al hier meneer?", "Och, zo'n 5 dagen."..

"En? Al veel politie gezien?", was zijn reply... Euh.. nee, eigenlijk niet.. Hij keek me nog eens aan in zijn achteruitkijkspiegeltje en gaf me nog een glimlach.. "Precies meneer".... :)

Laatste edit 17-03-2017 23:54

18-03-17 17:35:24
Lennox
Oudgediende


WMRindex: 7.673
OTindex: 1.337
@SamuiAxe: Toen ik 32 was ging ik eens naar Mexico. Vooraf werd me dat door iedereen afgeraden vanwege corruptie, liquidaties, verkrachtingen en andere vermiste vrouwen. Niet onterecht natuurlijk want van al die dingen was inderdaad sprake.

Wat ik echter niet verwacht had is dat toen ik aan de Mexicanen, die overigens enorm vriendelijk, beleefd en gastvrij waren maar wel vrijwel allemaal alcoholist (de mannen dan), vertelde dat ik uit Amsterdam kwam, ze vol verwondering waren dat ik de 32 had bereikt in die stad van zonde, verderf, drugs, prostitutie en moord :). Ook niet onterecht, want die dingen gebeurden inderdaad volop in Amsterdam.

Waarmee ik maar wil zeggen dat het schilderij er anders uit ziet als je er zelf in zit dan wanneer je er van een afstand naar kijkt.

En dat zal ook voor de Turken gelden. Maar als ik zie hoe ongelooflijk ver die gaan met hun nazileuzen, notabene op plein 40-45, hun gedweep met een volslagen losgeslagen gestoorde tiran, hun wens om hem nog meer macht te geven en de manier waarop ze dat iedereen door de strot willen drukken (een voorbeeld daarvan zien we helaas regelmatig hier op drammerige wijze zijn propaganda spuien, waarbij heel kenmerkend, geen enkele ruimte gelaten wordt voor de mening van een ander) dan denk ik veel succes ermee. Elk volk krijgt de leider die het verdient.

Laatste edit 18-03-2017 17:39

18-03-17 17:59:54
Emmo
Oudgediende


WMRindex: 37.880
OTindex: 20.220
@Lennox: Zo'n verhaal heb ik ook. In Valparaiso sprak ik met een meisje van zo'n 18 jaar. Was heel nieuwsgierig naar Europa. Maar Amsterdam? Was haar veel te gevaarlijk.
In Valparaiso werd ons, als zeevarende, op het hart gedrukt niet na donker over straat te gaan.

18-03-17 18:55:54
Lennox
Oudgediende


WMRindex: 7.673
OTindex: 1.337
@Emmo: Ja, kennelijk staat Amsterdam te boek als levensgevaarlijk. Nu ik inmiddels al 17 jaar op het platteland woon merk ik dat hier ook wilde ideeën over onze hoofdstad bestaan. Jonge mensen vinden het onbegrijpelijk dat ik er weggegaan ben omdat ze denken dat "het" daar allemaal gebeurt en ouderen denken dat je er op iedere straathoek beroofd wordt en dat de gemiddelde Amsterdammer een ongeleid projectiel is en zich nooit aan z'n afspraken houdt :).

18-03-17 18:59:10
allone
Oudgediende


WMRindex: 37.299
OTindex: 68.686
@Lennox: Interessant.. Maar spreek je jezelf niet tegen?
Want als het er voor degene die in het schilderij zit anders is dan voor degene die er van buitenaf naar kijkt, dan is de situatie voor de Turken ook anders dan voor ons die er naar kijken. En weet degene die in het schilderij zit het niet het beste??
En volgens mij krijgt diegene waar je het over hebt ook niet veel begrip van ons, omdat iedereen het per definitie niet met hem eens is, en iedereen denkt dat wij het beter weten dan hij, die er zelf woont... ?!

18-03-17 19:09:48
Emmo
Oudgediende


WMRindex: 37.880
OTindex: 20.220
Quote @Lennox:
...en dat de gemiddelde Amsterdammer een ongeleid projectiel is ...
:D :ja

18-03-17 19:33:50
Lennox
Oudgediende


WMRindex: 7.673
OTindex: 1.337
@allone: De gedachte achter die uitspraak is dat degene die in het schilderij zit het juist niet beter weet omdat hij het hele plaatje niet kan zien, alleen wat er vlak naast hem gebeurt. En mensen die het schilderij van een afstand bekijken wel. Dus nee, ik spreek mezelf niet tegen.

Verder mogen wij zelf weten wat wij vinden van Erdogan of het huidige gedrag van de Turken. Dat recht zijn wij niet ineens kwijt omdat iemand die er woont een andere mening is toegedaan. Daarmaast kunnen de meesten van ons prima omgaan met het feit dat andere leden andere meningen kunnen hebben. Ik denk dat het gebrek aan begrip van "ons" vooral ontstaat doordat​het zo nadrukkelijk niet wederzijds is.

18-03-17 19:38:34
allone
Oudgediende


WMRindex: 37.299
OTindex: 68.686
@Lennox: maar de mensen die niet in Amsterdam of Mexico zitten hebben toch juist een verkeerd beeld van A'dam en Mexico?!

18-03-17 19:49:35
Lennox
Oudgediende


WMRindex: 7.673
OTindex: 1.337
@allone: Hoezo? De dingen waarvoor gewaarschuwd werd gebeuren toch ook echt? Je ervaart die alleen anders als je in het schilderij zit. Wellicht juist omdat je het hele plaatje niet ziet. De meeste mensen beoordelen hun land aan de hand van de omstandigheden en de kring waarin ze zelf leven in plaats van op het totaal.


18-03-17 19:57:03
allone
Oudgediende


WMRindex: 37.299
OTindex: 68.686
@Lennox: Ja, ze gebeuren wel echt, maar niet zo extreem als het wordt voorgesteld.
Maw de mensen in het schilderij ervaren niet het hele plaatje (al kunnen ze er objectief wel weet van hebben) en de mensen buiten het schilderij kennen ook niet het hele plaatje, omdat wat zij zien ook vervormd is...
Misschien komt het er op neer dat niemand het hele plaatje kent?!  ;)

18-03-17 20:03:44
Lennox
Oudgediende


WMRindex: 7.673
OTindex: 1.337
@allone: Oké, het wordt wat vreemd nu jij mij gaat uitleggen hoe ik mijn eigen opmerking bedoeld heb 8O. Nogmaals, ik bedoelde ermee dat mensen op afstand soms een vollediger beeld hebben van een situatie dan mensen die er middenin zitten. Maar los daarvan, want dat was het eigenlijke punt, ook mensen die het schilderij bekijken mogen er een mening over hebben. Niet alleen de mensen erin.

Laatste edit 18-03-2017 20:13

18-03-17 20:11:54
allone
Oudgediende


WMRindex: 37.299
OTindex: 68.686
@Lennox: :) nee, dat was ik niet aan het uitleggen, ik zat gewoon nog met het idee te spelen ...

18-03-17 20:15:19
Lennox
Oudgediende


WMRindex: 7.673
OTindex: 1.337
@allone: Oké. Ik zag wat rare tekens in mijn posting waardoor het net leek of ik vloekte. Die heb ik er even uitge-edit :).

19-03-17 00:59:40
SamuiAxe
Oudgediende


WMRindex: 6.071
OTindex: 963
Het is inmiddels wel verrassend stil geworden rondom onze vriend wiens naam wij allen angstvallig vermijden omdat we @Heusdenaar bedoelen. Noem gewoon het beestje bij de naam..

Verder, ik ben geboren en getogen in Den Bosch, ben als jochie van 17-18 jaar, (weet niet meer precies), het hulpje geworden van een superklein leidekkersbedrijfje, hij was de baas, ik was de knecht. Vier jaar heb ik in hartje Amsterdam gewerkt, midden tussen de Amsterdammers, inclusief rasechte jordanezen. Vier jaar heb ik op en in De Oude Kerk op Het Oude Kerksplein gewerkt.. Veel meer Amsterdams kun je het als Brabander niet vinden.

Ik was de jongste dus moest ik eke maandag naar de Zeedijk lopen om gebakken vis te kopen.. Oh, toen ik de eerste keren langs de temeiers liep die buiten van het zonnetje stonden te genieten had ik een kop als een pioen, ik durfde ze amper aan te kijken, boerenjongen die ik was..

Later ben ik een andere richting ingeslagen, maar heb nooit het contact met Amsterdam verloren, ben er nog vaak geweest.. Ik heb een diepe liefde ontwikkeld voor de gewone Amsterdammer met zijn harde, maar vreselijk amusante gevoel voor humor.

Die vier jaar werken in Amsterdam, met rasechte Amsterdammers hebben mij mede gevormd tot de man die ik nu ben. Nog steeds beschouw ik die vier jaar als de mooiste jaren van mijn leven..

.

Laatste edit 19-03-2017 01:07

19-03-17 01:28:06
SamuiAxe
Oudgediende


WMRindex: 6.071
OTindex: 963
@allone: Laten we eens in het metafoor van 'Het Schilderij' blijven:

Stel dat je in een schilderij woont met diverse verschillende taferelen, hier zie je een veldslag, daar zie je een boerderij met volle velden met gewassen. Wat verderop zie je een welvarend stadje of dorp met tevreden pijp rokende mensen die totaal content zijn met hun leven. Als je in het schilderij woont dan is jouw kijk op het schilderij beperkt tot dat gedeelte waar jij woont, (grofweg). Als je op de boerderij of in het welvarend stadje woont zal jouw kijk heel anders zijn dan wanneer je bezig bent om voor deze of gene hoge pief een veldslag te leveren.. Sta je echter buiten het schilderij dan zie je veel beter dat er meer is dan enkel vechten, dat er meer is dan werken op het land of een gezapig leventje te leiden..

Niet om niets wordt vaak gezegd dat als je iets echt goed wilt begrijpen, dat je er vanaf een afstand naar moet kijken. Woon je echter in een hoekje van een schilderij dan wordt het erg moeilijk om het geheel te zien, laat staan te beoordelen..

.

19-03-17 06:33:08
allone
Oudgediende


WMRindex: 37.299
OTindex: 68.686
@SamuiAxe: het is maar een metafoor, en werkt binnen grenzen..

Maar wie, ~in deze moderne tijd met internet, tv en andere media, en auto's, treinen en vliegtuigen tot onze beschikking~, blijft alleen in zijn eigen wijk of stadje, zonder andere mensen te ontmoeten, van ze te horen, ze te zien, of over ze te lezen?

En nieuws dat wij krijgen uit het buitenland is behoorlijk eenzijdig,
ik denk dat we niet altijd het hele plaatje krijgen.

In beide gevallen niet, of je nu in of buiten het schilderij zit.
Of wel, het ligt er aan hoe geinteresseerd iemand is en hoe bereid er tijd en aandacht aan te geven.

Laatste edit 19-03-2017 06:37

19-03-17 09:24:12
allone
Oudgediende


WMRindex: 37.299
OTindex: 68.686
@SamuiAxe: en we noemen het beestje expres niet bij de naam 8) Maar natuurlijk vind jij het belangrijk om het toch te doen 8)

Laatste edit 19-03-2017 09:32

19-03-17 10:03:25
Lennox
Oudgediende


WMRindex: 7.673
OTindex: 1.337
@SamuiAxe: Als je het niet erg vindt beslis ik liever zelf of ik het beestje wel of niet bij de naam wil noemen. Ik heb namelijk geen zin in een zoveelste discussie waarbij mij constant op vrij domme wijze woorden in de mond gelegd worden, ik opzettelijk verkeerd begrepen word en het gestoorde fanatisme en de haat van het scherm druipen. Ik begrijp dan ook niet helemaal waarom jij dat namens ons meent te moeten "rechttrekken" door de naam wel snel even te noemen 8O. Mij kan het namelijk niet stil genoeg worden rondom jouw vriend.
Laatste edit 19-03-2017 10:32

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 292 293 294 [295] 296 297 298 300 301 302 303

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven