WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -19 - laatste artikel 4-6 18:00 - 65097 artikelen - nu online 16 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2020
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


'wat me is overkomen' - 'wat me is overkomen' - 'wat me is overkomen'


1 2 [3]

Topic met alleen maar positief nieuws

01-05-20 20:45:54 - Quote! - @De Paus
De Paus
Oudgediende


WMRindex: 11.090
OTindex: 14.724
S
Onderzoekers die de pas geopende Vaticaanse archieven van paus Pius XII bestuderen, hebben al bewijs gevonden dat de paus uit de Tweede Wereldoorlog op de hoogte was van de massamoord op joden uit zijn eigen bronnen, maar dat voor de Amerikaanse regering verborgen hield, meldde de Washington Post woensdag, onder verwijzing naar interviews met Duitse geleerden.
De archieven werden geopend op 2 maart, maar werden kort daarna gesloten vanwege de coronaviruscrisis. Veel van de 200 geleerden die toegang hadden aangevraagd, hebben hun reis vertraagd. Een Duits team onder leiding van de bekroonde religieuze historicus Hubert Wolf van de Universiteit van Münster maakte echter een begin en heeft al enkele vernietigende ontdekkingen gevonden.
In september 1942 gaf een Amerikaanse diplomaat het Vaticaan een geheim rapport opgesteld door de Jewish Agency waarin de massamoord op ongeveer 100.000 Joden uit het getto van Warschau werd gedocumenteerd. Het zei ook dat ongeveer 50.000 Joden werden gedood in Lviv in het door Duitsland bezette Oekraïne.
De VS vroegen of het Vaticaan het rapport uit eigen bronnen onder katholieken kon bevestigen, maar kregen te horen dat het Vaticaan dit niet kon. 
Maar in de week dat het archief open was, ontdekte Wolf, een specialist in de relatie van Pius XII met de nazi's, en zijn team, een brief waarin werd bevestigd dat Pius het Amerikaanse rapport had gelezen en ook twee gevallen waarin het Vaticaan de rapporten over de moorden onafhankelijk waren bevestigd.
In een brief van de Oekraïens Grieks-katholieke aartsbisschop van Lviv, Andrey Sheptytsky, die een maand voor het Amerikaanse verzoek was verzonden, werd gesproken over 200.000 Joden die in Oekraïne waren afgeslacht onder de "ronduit duivelse" Duitse bezetting.
In een ander geval vertelde een Italiaanse zakenman genaamd Malvezzi aan monseigneur Giovanni Battista Montini, de toekomstige paus Paulus VI, over de "ongelooflijke slachting" van joden die hij tijdens een bezoek aan Warschau had gezien. 
Montini meldde dit aan zijn superieur, de staatssecretaris van het Vaticaan, kardinaal Luigi Maglione, aldus het rapport.
Deze twee rapporten werden in een memo beschreven door een andere medewerker van het staatssecretariaat, Angelo Dell’Acqua, die later kardinaal werd, vertelde Wolf aan het Hamburgse weekblad Die Zeit.
In de brief waarschuwde Dell’Acqua voor het geloven van het joodse rapport omdat joden 'gemakkelijk overdrijven' en 'oosterlingen' - verwijzend naar aartsbisschop Sheptytsky - 'echt geen voorbeeld van eerlijkheid zijn'.
"Dit is een belangrijk document dat voor ons verborgen is gehouden omdat het duidelijk antisemitisch is en laat zien waarom Pius XII zich niet uitsprak tegen de Holocaust", vertelde Wolf aan Kirche + Leben.

04-05-20 19:47:47 - Quote! - @Noepetote
Noepetote
Senior lid

WMRindex: 742
OTindex: 215
Franse dolfijn met boeienspel uit Amsterdamse haven gered

De tuimelaardolfijn die zaterdagochtend in de havens van Amsterdam strandde, is zondag met succes naar IJmuiden geloodst. Dat lukte door een spel met boeien op te tuigen. Het bleek om een bekende, solitair levende dolfijn te gaan die vaak voor de Franse kust verblijft en de bijnaam Zafar heeft gekregen, laat SOS Dolfijn weten.

Solitair levende dolfijnen zoeken vaak contact met mensen en schepen op. Zafar was met het zeilschip Tres Hombres vanuit Frankrijk naar Nederland gezwommen, maar kon niet in de haven van Amsterdam blijven. Het brakke water daar is slecht voor zijn gezondheid.

Om terug de zee in te gaan moest hij alleen wel door een sluis. Voor dolfijnen is dat doorgaans erg spannend, maar dankzij het boeienspel lukte het uiteindelijk. Dat Zafar houdt van spelen met boeien en touwen, had SOS Dolfijn doorgekregen vanuit Frankrijk.

30-05-20 17:49:42 - Quote! - @Noepetote
Noepetote
Senior lid

WMRindex: 742
OTindex: 215
Chinese steden verbieden permanent de consumptie van wilde dieren

Goed nieuws uit China! Na Shenzhen, Peking en Zhuhanai voerde ook Wuhan een permanent verbod in op de consumptie van wilde dieren.

Hoewel de bron van het coronavirus nog steeds wordt onderzocht, lijkt de infectieziekte te zijn ontstaan op een markt in Wuhan waar levende wilde dieren worden aangeboden. Doordat de dieren op deze markten opeen gepropt in hoog opgestapelde kooien zitten, verspreiden uitwerpselen, bloed en pus zich makkelijk binnen de kooien en tussen de dieren. Zo kunnen ziekteverwekkers van het ene dier naar het andere dier overspringen. Wanneer deze dieren in contact komen met mensen, doordat de dieren worden opgegeten, kunnen sommige ziekten ook van dier naar mens overgaan. Zoals nu is gebeurd met het nieuwe coronavirus.

Om toekomstige pandemieën zoveel mogelijk te voorkomen, besloot Wuhan om de consumptie van wilde dieren permanent te verbieden. Het verbod is een belangrijke stap om dieren en mensen te beschermen, vooral omdat er bijna 22 miljoen mensen in de stad wonen.

De steden Shenzhen, Zhuhanai en Peking gingen Wuhan al voor door een soortgelijk verbod in te voeren.

Kelly Dent, Global Director of External Engagement voor World Animal Protection:

‘We verwelkomen het besluit van deze Chinese steden om de consumptie van wilde dieren permanent te verbieden.’

‘Dit permanente verbod helpt mens en dier te beschermen tegen onnodig lijden. Als we echter in de toekomst dodelijke uitbraken willen voorkomen, moeten we deze wet uitbreiden met een verbod op het gebruik van wilde dieren voor vermaak, voor medicijnen en als exotische huisdieren.’

De huidige coronavirus uitbraak is een wake-up call dat we een einde moeten maken aan de wrede uitbuiting van dieren. Ongeveer 60% van alle infectieziekten is een zoönose, wat betekent dat de ziekte afkomstig is van dieren. Bovendien wordt aangenomen dat 70% hiervan afkomstig is van wilde dieren.

Er is geen beter moment voor regeringen, bedrijven en burgers om zich te verenigen en het gebruik van wilde dieren voor de huisdierenmarkt, toeristisch vermaak, consumptie of medicijnen tegen te gaan.

Bron: World Animal Protection

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 [3]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven