Om zijn hond te redden uit de houdgreep van een kangoeroe, gaat een Australiër het gevecht aan met het dier. Een video van de korte, maar bijzondere bokswedstrijd is al miljoenen keren bekeken.

In de video is te zien hoe een kangoeroe een hond tegen de grond houdt. Een man, die Greg wordt genoemd in de video, rent op het dier af om de hond te redden. De kangoeroe laat de hond los, maar komt wel direct overeind om met de man te vechten.

De video werd zaterdag op Facebook geplaatst en ging al snel viral. De man in de video blijkt Greg Bloom te zijn, een Australiër die met speciale honden op wilde zwijnen jaagt en daar dvd's van maakt. Ook deze video staat op één van zijn dvd's.

Veel mensen moeten lachen om de video en zeggen dat ze hun hond ook zouden willen redden. Maar Bloom krijgt ook aardig wat kritiek van mensen die vinden dat hij dieren mishandelt. "Ik had geen kwaad in de zin en zal dat ook nooit hebben tegen kangoeroes", reageert Bloom.

De dvd met de video legt bovendien een bijzondere reis vast, zegt hij. "De reis was de laatste wens van een terminale jongeman die nog genoeg kracht had om naar de bush te gaan en het leven te ervaren waar hij zo van hield. Hou op met iets lelijks maken van een mooi gebaar. Schaam je als je oordeelt over een cultuur die anders is dan die van jouzelf."
Filmpje