Twee jaar lang was hij de koning te rijk. Luke Moore kwam er achter dat hij door een fout van zijn bank onbeperkt krediet had. Toen de bank er eindelijk achter kwam had Luke er anderhalf miljoen euro doorheen gejaagd

De bank had Luke in 2010 toegestaan een lopende rekening te openen. Het viel hem op dat de bank zijn krediet maar niet blokkeerde, hoeveel contanten hij ook opnam. En dus begon hij grote sommen geld weg te sluizen.

"Ik kocht snelle auto's, ging naar stripclubs, snoof coca´ne en boekte decadente vakanties naar AziŰ.", zegt Luke tegen de Australische krant Daily Telegraph. Zijn aankopen werden steeds groter: het begon met een Maserati, een Aston Martin en een speedboot. "Ik reed shirtloos rond in mijn sportwagen, wind in mijn haar en fluiten naar de parkeeragentes. Genieten, hoor."

En wat te denken van een gesigneerd shirt van basketballegende Michael Jordan. Luke kon het ook niet laten een foto van de Australisch zangeres Kylie Minogue inclusief krabbel te kopen. Ook tikte hij een exemplaar van Michael Jacksons album Thriller met handtekening op de kop.

Maar helaas voor Luke, het lek werd ontdekt en hij viel door de mand. Luke kreeg vier jaar gevangenisstraf opgelegd. Maar hij werd deze week na vijf maanden plotseling vrijgelaten nadat het vonnis werd vernietigd. De rechtbank vond toch dat de schuld bij de bank lag en niet bij Luke. Maar hij moet het geld nog wel terugbetalen.

En nu woont Luke weer bij zijn ouders, rijdt hij een kleine Ford en is hij begonnen aan een studie rechten. "Ik moet wel weer even wennen aan het 'gewone leven'. Ik ben erachter gekomen dat mijn familie en vrienden mij het meest dierbaar zijn. Ik mis de coca´ne, strippers en auto's soms nog wel. Al versier ik gek genoeg nu meer vrouwen dan toen. Het was een mooie achtbaan maar geluk kun je niet kopen."