In Denemarken is het proces begonnen tegen een man die ervan wordt verdacht liefst veertien keer brand te hebben gesticht in de buurt van Odense. Opvallend: de politie kon hem inrekenen nadat hij in het openbaar had gemasturbeerd.
Geduld is een schone deugd, maar soms kan libido klaarblijkelijk niet wachten. Toch niet voor een man van 41 uit Odense die zijn hitsigheid afgelopen februari niet tot thuis in bedwang kon houden en besloot op het terras van een gezinswoning te klauteren om daar zijn beste vriend de hand te schudden.

Een buurvrouw merkte het schouwspel op en verwittigde de politie. Die rook meteen onraad: eerder die dag was vlakbij twee keer brand gesticht. De agenten besloten daarom de man na te trekken. Dat bleek niet zo moeilijk omdat hij een spoor op een van de tuinstoelen op het terras had achtergelaten. Zijn DNA-profiel opstellen was hierdoor een koud kunstje.

Dankzij dat profiel kon de politie de man in verband brengen met liefst veertien brandstichtingen in de buurt van Odense in 2015 en 2016. Voor die feiten staat hij sinds gisteren terecht. De politie vertrouwt erop dat hij wel degelijk de dader is omdat na zijn arrestatie geen brand meer is gesticht.