Een Australisch stel, beide nog geen dertig jaar oud, ging in negen jaar tijd van een kleine 16.000 dollar spaargeld naar een vermogen van 10,5 miljoen. Niet met een hippe tech-startup, maar dankzij vastgoed. En ouderwets sparen.

Hoe ze dat deden, leggen ze uit aan de Australische nieuwswebsite news.com.au.

Het was in 2007, vlak voor het uitbreken van de wereldwijde economische crisis dat Scott and Mina O’Neill samen 15.700 dollar aan spaargeld hadden. Ook zeker geen beroerd bedrag voor twee tieners, maar stoppen met werken zat er nog niet in.

Nog harder sparen
Toen besloten ze nog harder te gaan sparen. Drie jaar later hadden ze genoeg gespaard om - met een lening - hun eerste huis te kunnen kopen. Niet om in te wonen, maar om te verhuren. En met de huuropbrengst konden ze al snel hun tweede huis kopen. Ook weer om te verhuren. En zo verder en verder. Inmiddels heeft het jonge echtpaar van 28 en 29 jaar oud 25 huizen in eigendom, goed voor een vermogen van 10,5 miljoen.

Stoppen met werken konden ze twee jaar geleden wel. Of althans: stoppen met hun oude baan. Ze besloten een een bedrijf op te zetten dat andere jonge wannabe-vastgoedmagnaten op weg helpt.

Paar tips
De jonge miljonairs hebben wel een paar tips voor iedereen die ook op die manier een vermogen wil opbouwen. De belangrijkste? Wees niet bang voor schulden, maar vergeet vooral de huuropbrengsten niet. Huizenprijzen kunnen nog zo veel stijgen en je vermogen kan nog zo veel meer waard worden, als je geen geld in kas hebt, kun je er uiteindelijk niks mee.

Zelf huren ze hun eigen woning trouwens nog steeds. Misschien ook maar beter ook, want verder zijn ze vooral veel aan het reizen. Zo zijn ze net terug van een reis van een half jaar door Europa.