Als je kind 's nachts huilt, verwacht je het rechtop in bed zittend aan te treffen. Deze vader in het Amerikaanse plaatsje Tempe keek dan ook raar op toen hij zijn dochter in de woonkamer aantrof - en ze was niet alleen.

De peuter zat op schoot bij een onbekende, onverzorgde man. "Ik ben je vriend", zei de man tegen de vader, terwijl hij het meisje op de bank zette. De vader dacht daar duidelijk anders over en begon een worsteling met de indringer.

In de tussentijd belde de moeder de hulpdiensten. Zij moesten een stroomstootwapen gebruiken om de man in te rekenen, omdat hij niet naar hen wilde luisteren.

De man bleek het zich gemakkelijk te hebben gemaakt in het huis. Zijn spullen lagen in de slaapkamer van het meisje, hij was al even naar de wc geweest en had een paar slokken sap uit de koelkast gepakt.

De indringer, een 34-jarige man uit Isral genaamd Oren Aharon Cohen, zei tegen de politie dat hij op bezoek was geweest bij een vriend in het appartementencomplex. Hij herinnerde zich verder weinig van de gebeurtenissen omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was.

Cohen bezwoer verder dat hij het meisje niet had betast. Wat hij zich nog wl herinnerde, was dat hij een 'dwerg' zag in een donkere kamer en dat hij daarmee ging spelen.

Zijn beschrijving van deze dwerg komt overeen met het uiterlijk van het meisje. Cohen zit voorlopig vast.