De controversiële McDonald's, die begin dit jaar ondanks de protesten van de lokale bevolking en hoge geestelijken in Vaticaanstad werd geopend, heeft beloofd om duizenden gratis maaltijden weg te geven aan daklozen. De Borgo Pio vestiging van McDonald's, ook wel bekend als McVatican, is van plan om samen te werken met Medicina Solidale, een aan het Vaticaan verbonden liefdadigheidsorganisatie die medische zorg aan daklozen verstrekt en voedsel aan ze uitdeelt.
Lucia Ercoli, het hoofd van Medicina Solidale, zei dat ze "zeer tevreden” was met deze overeenkomst met McDonald's", die hun voorstel "onmiddellijk" aanvaard zou hebben, volgens Crux.com.
"Het verstrekken van deze maaltijden is gegarandeerd een passend aanbod van eiwitten en vitamines voor de vele mannen en vrouwen die op straat leven", zegt Lucia Ercoli, directeur van het goede doel. "Ik ben erg blij met deze overeenkomst met McDonald's."
De vrijwilligers zullen volgende week maandag beginnen met het distribueren van het voedsel. Zij halen dan bijna 1.000 maaltijden op bij het restaurant om ze aan de daklozen te geven.
"We werken al een tijdje samen met de aalmoezenier van de paus om deze mensen ook te voorzien van medische zorg", aldus de Poolse aartsbisschop Konrad Krajewski, die namens de paus de maaltijden en diensten levert. Het initiatief komt juist op een tijdstip waarop grote delen van Europa te maken hebben met onverwacht koud winterweer.
Foto