Willem Stijsiger (76) uit Wolfheze leeft nog, met dank aan plaatsgenoot Carl Boelens. De 21-jarige student haalde de man met rollator van het spoor. Een botsing met de sneltrein richting Ede werd ternauwernood voorkomen. ,,Die jongen heeft mijn leven gered’’, vertelt Stijsiger.

Het bijna-ongeluk op de spoorwegovergang naast het treinstation in Wolfheze deed zich vorige week vrijdag voor. Carl zag, wachtend in zijn auto voor de dichte spoorbomen, Stijsiger op de spoorwegovergang in de problemen komen.

De oudere man kwam volledig tot stilstand op de rails. Carl stapte uit en haastte zich naar zijn oudere plaatsgenoot om hem met gevaar voor eigen leven in veiligheid te brengen. ,,Ik was de kluts volledig kwijt. Ik wist niet meer of ik vooruit of achteruit moest", verklaart Stijsiger, die erg slecht ter been is. ,,Carl is een held. We hadden beiden dood kunnen zijn."

Na het incident, waarbij de trein een noodstop maakte, ontfermden omstanders zich over de twee. Stijsiger werd thuisgebracht door Peter Pelzer, lid van de vrijwillige brandweer in Wolfheze en verpleegkundige van zorginstelling Pro Persona.
Foto