Een Facebookpagina waarop ene 'Herman de Viller' live een dood konijn wil villen, zorgt voor veel ophef. De livestream ging niet door vanwege bedreigingen aan het adres van de slager. "Ik krijg eieren op mijn raam gegooid."

Achter de Facebookpagina Van Flappie tot Bontje zit een man die zichzelf 'Herman de Viller' noemt. Het zou gaan om een slager uit het Gelderse Wekerom, schrijft De Gelderlander.

De eigenaar van de Facebookpagina wilde vandaag live laten zien hoe je een dood konijn kunt villen, zodat je 'een vachtje overhoudt ter herinnering aan je huisdier'. Maar vanwege bedreigingen en boze reacties heeft hij besloten de livestream voorlopig niet door te laten gaan.

'Er zijn eieren op de ramen gegooid en de sloten zijn volgespoten met troep. De livestream zullen we daarom even moeten uitstellen', staat er op de Facebookpagina. Op de pagina wordt de vilspecialist uitgescholden voor 'gore hond' en 'walgelijke vent'.

Op de pagina staan verder tips en filmpjes hoe je vlees kunt krijgen van een dood konijn. De Vilspecialist was niet bereikbaar voor commentaar. Zijn site ligt er momenteel ook uit.