Een kind vergeten tijdens een schoolreis, dat is voor veel leraren een grote angst. Het gebeurde de leerkrachten van groep 3 en 4 van basisschool De Bongerd. Op de terugweg kregen ze in de bus een telefoontje van school dat een van de kinderen was achtergebleven.

De leerlingen van de basisschool in Oldenzaal waren naar pretpark de Julianatoren in Apeldoorn. Het meisje dat was achtergebleven had niet door dat haar medeleerlingen waren vertrokken, bevestigt schooldirecteur Paul Kamphuis na een bericht in Tubantia. Bij het verzamelen van de leerlingen waren kinderen van plaats gewisseld, waardoor de leerkrachten geen compleet overzicht hadden.

"Vanaf moment één was alles onder controle", zegt Kamphuis tegen RTL Nieuws. "We hadden direct contact met het meisje, we hebben meteen gezorgd dat ze met de auto werd opgehaald." De school vroeg een ouder die met de auto mee was op schoolreis om het achtergebleven meisje op te pikken.

"We hebben het afgehandeld met de ouders, de kous is af", zegt de schooldirecteur. Ook alle andere ouders zijn op de hoogte gesteld. "Gelukkig is alles goed gegaan. Terugkomen met alle kinderen is de grootste zorg van de leerkrachten."