Barack en Michelle Obama hebben een woonhuis gekocht in Washington. De aankoop wakkert bij Amerikaanse media geruchten aan dat de twee zich voor langere tijd in de stad willen vestigen. Maar volgens een woordvoerder van de voormalig president is het logisch dat de Obama’s in de Amerikaanse hoofdstad kopen.

De verkoop werd gesloten voor 8,1 miljoen dollar (7,2 miljoen euro). Het gezin Obama huurde het huis in de chique buurt al sinds januari, toen het uit het Witte Huis wat verderop vertrok. De Obama’s hebben altijd gezegd in de stad te willen blijven zolang hun jongste dochter Sasha er nog op de middelbare school zit. De Obama’s hebben ook nog steeds een huis in Chicago.

Het net aangekochte huis heeft acht slaapkamers, negen badkamers en ligt in de wijk Kalorama. De straat bij de Obama’s is sinds januari hermetisch afgesloten door de geheime dienst. Pikant detail: om de hoek is Ivanka Trump gaan wonen, dochter van de nieuwe president, met haar echtgenoot en Witte Huis-adviseur Jared Kushner.

Een woordvoerder van de Obama’s zegt in The Washington Post: ‘Aangezien president Obama en mevrouw Obama nog zeker tweeënhalf jaar in Washington blijven, is het logisch dat ze kopen en niet huren.’ Met 8,1 miljoen dollar is het een van de duurste huizen van de al niet goedkope buurt. Vlakbij is een ander opmerkelijk huis pas gekocht: een voormalig museum dat 23 miljoen dollar kostte. De koper is Jeff Bezos, eigenaar van webwinkel Amazon en krant The Washington Post.

De laatste maanden waren de Obama's nauwelijks thuis, aangezien ze veel op vakantie gingen. Het is nog niet duidelijk wat ze precies gaan doen de komende jaren. Het echtpaar tekende een lucratief boekcontract, dus er moet een boek geschreven worden. Barack Obama heeft wat lezingen gegeven, die ook veel geld opleverden.
Foto