De Britse rugbyspeler Scott Baldwin is in Zuid-Afrika gebeten door een leeuw. De leeuw zat in een kooi en het leek Baldwin een goed idee om het wilde dier te aaien alsof het een schootkat was.

Het zal niemand verbazen dat de leeuw daar niet van gediend was. Het roofdier beet de rugbyspeler in zijn hand.

Oud-rugby-international Andy Goode filmde het incident

Baldwin bezocht met een aantal teamleden van de Ospreys een leeuwenopvang bij de Zuid-Afrikaanse stad Bloemfontein. Het rugbyteam uit Wales is in het land voor een wedstrijd tegen de Zuid-Afrikaanse Cheetahs. Door de beet mist Baldwin de wedstrijd.

De trainer van de Ospreys, Steve Tandy, noemde de actie van Baldwin 'behoorlijk stom'. "Ik weet niet wat voor natuurprogramma's Scott op tv kijkt waardoor hij denkt dat hij leeuwen kan aaien als een kitten", zei Tandy tegen BBC Sport.

Tandy benadrukte dat hij de oppassers en de leeuw niets kwalijk neemt. Volgens de trainer was iedereen van tevoren heel duidelijk gemaakt dat ze niet te dicht bij de kooien mochten komen en dat ze zeker niet hun hand in de kooien moesten stoppen.

De verwondingen van Baldwin vielen uiteindelijk mee. Hij heeft een aantal hechtingen in zijn hand. "Scott heeft geluk gehad", zei Tandy.