Op het eerste gezicht lijkt dit een een schattige foto, waarbij een gynaecologe een pasgeboren baby aan de camera toont. Maar de moeder van het kind zal vast geslikt hebben toen ze hem op sociale media zag verschijnen. Ze ligt er niet al te charmant bij.

De foto werd oorspronkelijk gepost op de sociale nieuwswebsite Reddit en vond daarna zijn weg naar Facebook, waar hij duizenden likes en commentaren kreeg. En hoe lief het pasgeboren kindje op de voorgrond ook is, het was vooral de achtergrond waar de aandacht naar uitging. Daar is een vrouw te zien die onbedekt en met haar benen wijd op een bevallingstafel ligt.

Blijkbaar is de vrouw niet de enige die dit overkwam. ,,Mijn moeder nam een foto van mijn pasgeboren zoon op de weegschaal", vertelt Amanda Wickins. ,,Ze was zo op hem gefocust dat ze niet merkte dat ik ook nog te zien was in de achtergrond. En ze postte het beeld gewoon op Facebook."

Hetzelfde geldt voor Ariana Brooks, maar haar werd het verspreiden van de foto op Facebook bespaard: ,,Mijn moeder was ook zo gebrand op een foto van mijn baby in de bevallingscamera dat ze niet doorhad dat mijn vagina nog open en bloot te zien was. Gelukkig kwam de foto niet op Facebook, maar hij werd wel uitgeprint bij de fotograaf."

Bij Monique Louise ging de foto waarop ze te zien was terwijl ze werd gehecht na de bevalling naar haar schoonvader. ,,Mijn partner Marty stuurde hem naar zijn vader, zonder nadenken."

Hoewel er flink wat wordt afgelachen met de foto op Facebook, zien sommigen de humor er niet van in. ,,Arme vrouw, daar gaat haar waardigheid ", klinkt het onder meer. ,,Vreselijk, is er niemand die een beetje respect toont voor deze arme vrouw die pas bevallen is."
Foto