Een Australische vrouw was zo ontdaan door de plotselinge dood van haar echtgenoot, dat ze zijn lichaam nog minstens acht weken bij zich hield, zonder iemand anders van zijn overlijden op de hoogte te stellen. Dat melden de Australische media.

De 58-jarige vrouw de plaats Greenfields, gelegen in het westen van het land, zou minstens acht weken met het ontbindende lichaam van haar overleden man in huis hebben geleefd, voordat de politie woensdag op de stoep stond.

Het overlijden van de 56-jarige man wordt niet als verdacht gezien. Zijn doodsoorzaak is nog niet bevestigd, maar hij zou ernstig ziek zijn geweest. De politie gaat ervan uit dat de vrouw, die psychische problemen heeft, de dood van haar man pas aangaf op het moment dat ze daar emotioneel toe in staat was. Ze schakelde de buren in, die op hun beurt de politie belden.

Door de hoge temperaturen in het land trof de politie het lichaam al in verre staat van ontbinding aan. De vrouw, die er zelf slecht aan toe was, is ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht.
Foto