"Hi allemaal, ik ben het zat. Ik heb de leukste dochter van de wereld, maar op de een of andere manier blijft ze maar vrijgezel", zo begint de oproep die Jeanine maandagavond op Facebook plaatste. Sindsdien wordt dochter Kelly Heruer overspoeld met reacties.

De Facebookpost in inmiddels verwijderd, omdat de stroom aan berichten niet meer bij te houden was. Kelly kreeg al ruim 700 reacties van mannen die maar wat geïnteresseerd waren om de 26-jarige beter te leren kennen.

"Het begon allemaal als een grap, maar het is volledig uit de hand gelopen", licht Kelly toe. Maandagavond had ze met haar moeder afgesproken. Moeder Jeanine informeerde hoe het met de mannen ging. "Nou, er is niks", antwoordde Kelly, die sinds 2,5 jaar vrijgezel is.

Jeanine besloot het er niet bij te laten zitten en toen haar dochter weg was, trok ze de stoute schoenen aan en plaatste ze een oproep voor 'de leukste dochter van de wereld'. "Wat zij nodig heeft, is een zelfstandige, slimme, reislustige, trouwe, loyale, intelligente, maar vooral geestige ondernemende levensgenieter", schrijft ze.

En er zijn blijkbaar genoeg mannen die vinden dat ze aan die criteria voldoen, want de berichten die binnenkomen zijn niet bij te houden. "Ik heb er een aantal gelezen", zegt dochter Kelly, die fotograaf en ondernemer is. "En er zitten zeker leuke reacties tussen, ook zonder bijbedoelingen. Ik heb nu contact met een leuke jongen, die getagd was onder het bericht."

Dat Kelly nog niet aan de man is, komt overigens niet door een gebrek aan aandacht. "Zonder arrogant te willen zijn: ik krijg voldoende aandacht. Ik ben heel sociaal, heb een open uitstraling en praat met Jan en alleman. Vaak wordt dat verward met flirten, maar ik hou gewoon van gezelligheid."

Volgens de Amsterdamse komt haar vrijgezelle status vooral doordat mannen vaak een verkeerd beeld van haar hebben. "Ik ben eigenlijk een nerd", zegt ze. "Ik hou van documentaires, ben ambitieus en voer graag inhoudelijke gesprekken. Mannen vinden me daarom misschien saaier dan ze hadden verwacht. Of minder makkelijk. Veel mannen die me benaderen zijn uit op seks, maar daar zit ik helemaal niet op te wachten. Iedereen kan seks hebben. Als dat je doel is, mag je dat bij iemand anders zoeken. Niet dat ik aseksueel ben, helemaal niet, maar er moet wel een gevoel bij zitten."

De man die Kelly zoekt, moet dan ook vooral inhoud hebben, ambitieus zijn en toekomstplannen hebben. "Je kunt de knapste man ter wereld te zijn, maar dat imponeert me niet. Het gaat er voor mij om hoe je in het leven staat. Wat wil je bereiken? Dat hoeft helemaal niet iets groots te zijn; de beste vuilnisman worden, is ook goed. Als je maar vooruit kijkt."
Foto