Een jongen van 12 uit de Australische stad Sydney heeft een vakantie naar Bali geboekt met de creditcard van zijn ouders. Op het Indonesische eiland overnachtte hij in een hotel totdat zijn bezorgde moeder hem kwam ophalen.

De jongen besloot op eigen houtje op reis te gaan na een ruzie met zijn moeder. Zij had hem een reis naar Bali verboden. "Maar mijn zoon houdt niet van het woord 'nee'", zegt ze tegen Australische media.

De eigengereide tiener zocht daarom stiekem een luchtmaatschappij op waarmee 12-jarigen zonder begeleiding mogen vliegen. Hij boekte een vlucht naar de stad Denpasar op Bali, vond een hotelkamer en haalde zijn oma met een smoesje over hem zijn paspoort mee te geven.

Vertrokken op de step
Toen hij op een ochtend van huis vertrok om zogenaamd naar school te gaan, reed hij op zijn step naar het dichtstbijzijnde treinstation en reisde naar het vliegveld. De jongen checkte zichzelf in en stapte op een vlucht naar Perth, vanwaar hij verder vloog naar Bali. De 12-jarige kwam zonder problemen door alle paspoortcontroles.

Op het Indonesische eiland meldde hij zich aan bij de receptie van het hotel. De receptioniste vertelde hij dat zijn oudere zus ieder moment kon aankomen.

Zijn moeder ontdekte dat haar zoon weg was toen zijn middelbare school belde dat de jongen niet naar de les was gekomen. Toen ze na een kleine zoektocht ontdekte dat hij op Bali was, vloog ze er meteen naartoe om hem op te halen.

Tegen Australische media zegt ze dat ze geschokt is door het voorval. "Ik kan niet beschrijven hoe het voelde toen ik doorkreeg dat hij alleen in een ander land was", zegt ze. De tiener zelf lijkt zich van geen kwaad bewust. Na zijn reis zei hij: "Het was geweldig want ik had zin in een avontuur."