Gus, een Engelse buldog op een skateboard, zie je niet zomaar over het hoofd. Toch wist een onverlaat in Carmel, Indiana, de acrobatische viervoeter ongezien mee te kapen. De familie Kiger is ten einde raad en heeft een prijs uitgeloofd van 4.000 dollar voor de gouden tip, maar vooralsnog ontbreekt elk spoor.

Filmpjes van Gus op zijn favoriete skateboard hebben een lokale beroemdheid van hem gemaakt. Het eerste videootje van de skatende buldog is al ruim 200.000 keer bekeken. Door de diefstal van het aandoenlijke dier geniet hij nu landelijke bekendheid. Christina Kiger houdt een Facebookpagina bij over de zoektocht naar haar lieveling en menig nieuwszender berichtte over Gus’ verdwijning. Sindsdien regent het tips.

De tuin was een van Gus’ favoriete stekjes en doorgaans lag hij onder een boom of op de oprit van de woning te slapen. Weglopen deed hij nooit. Christina liet het dier om kwart voor vier ’s middags naar buiten en omstreeks half vijf kwam een van haar dochters binnen en riep: ‘Mam, Gussy is weg!’. Een buurvrouw had een onbekende auto gezien, die een aantal keren langs het huis van de Kigers was gereden en uiteindelijk gestopt.

Een zoektocht naar de auto, flyeren en aangifte bij de politie leverden niets op. Aanwijzingen ontbraken. Tot afgelopen week, toen de politie van Carmel gauwdief Reid Albrecht arresteerde. De man zal al vast voor een ander vergrijp, maar wordt nu ook gelinkt aan de verdwijning van de Engelse bull. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Gus’ baasjes weer van zijn kunsten kunnen genieten. Toch tast de politie nog in het duister over de verblijfplaats van skatehond Gus.

Christina en haar familie houden goede moed dat hun huisdier ooit weer thuiskomt. 'We willen de politie van Carmel en het Openbaar Ministerie van Hamilton County bedanken voor al hun harde werk’, schrijven de Kigers op Facebook. 'De arrestatie is voor ons zeker een aanmoediging, maar helaas weten we nog niet waar Gus uithangt.' Voor de tip die Gus heelhuids thuisbrengt, heeft Christina een beloning van 4.000 dollar over, schrijft ABC News.
Foto