De Belgische provincie Henegouwen staat voor een bizarre klus: uitzoeken of het waar is dat een docent van de hotelschool in Ath één van zijn studenten tijdens een drankovergoten avond in Portugal met zijn geslachtsdeel in het gezicht heeft geslagen.

De docent was met negen studenten in Guimarães, Noord-Portugal, waar zij in het kader van het Erasmus-uitwisselingsprogramma een maand stage liepen in verschillende restaurants. Het voorval, vanmorgen gemeld in de bladen van de Waalse Sudpresse mediagroep, zou zich hebben voorgedaan op een feestavond met nogal veel drank.

De leraar haalde zijn geslachtsdeel te voorschijn en begon daarmee één van zijn studenten, allen 19 à 21 jaar, te swaffelen.

Het verhaal deed na terugkeer al snel de ronde op de hotelschool en belandde zo ook bij de politie en onderwijsinspectie. De docent, die alles ontkent, meldde zich ziek. Klachten zijn niet ingediend.

Volgens studenten die aan de excursie naar Portugal deelnamen zal het slachtoffer, flink lam, zich van de avond niet veel herinneren, de docent zelf zou zich hebben beperkt tot frisdrank.

La Capitale en Nord Eclair, de twee bladen van de Sudpressegroep die het verhaal vandaag brengen, hebben nog net het telefoonnummer van de docent niet vermeld. Wel zijn voornaam, leeftijd en een flinke foto met balkje.Foto