Een 3-jarig meisje heeft nu zulke ernstige nachtmerries na een bezoek aan een show van K3 dat haar moeder geld van het kaartje terug eist.

Ilse Wasser, haar man en hun 3-jarige dochtertje Pippa verheugden zich op een leuke middag in het Beursgebouw in Eindhoven.

Hun dochtertje is groot fan van de Belgische dames die voor het eerst met hun nieuwe show naar Nederland kwamen.

Maar halverwege de show sloeg de stemming opeens om, uiteindelijk besloten ze de zaal zelfs vroegtijdig te verlaten, zo vertelt Ilse aan Omroep Brabant.

Dat was op het moment dat het karakter 'de mottige mot' zijn opwachting maakte. Volgens Ilse 'een eng monsterachtig ding met een hele harde stem en een enge bulderende lach'. Pippa wilde toen meteen naar huis.

Volgens de omroep heeft de 'de mottige mot' in België meer tere kinderzieltjes gekwetst. Er kwamen meerdere klachten binnen van ouders die zeiden het beest te eng te vinden.

Een woordvoerder van Studio 100, het bedrijf achter K3, heeft eerder laten weten dat kinderen van de show juist kunnen leren dat ze de strijd aan kunnen gaan met griezels.

Pippa doet sinds Eindhoven geen oog meer dicht. Moeder Ilse: „Ik vind het heel erg dat dit haar zo bang heeft gemaakt." Bij de site waar ze tickets kocht, heeft ze haar geld teruggevraagd. „Er zijn meer ouders vroegtijdig weggegaan. Ik verwacht dat er veel klachten komen."