Dat Tuitjenhorn nog geen IJslandstraat heeft is bijna onvoorstelbaar. Vrijwel nergens in Noord-Holland is zoveel aanhang voor het IJslandse team. Vanavond speelt IJsland tegen Kroati en het is erop of eronder. li lafsson hoopt dat zijn landgenoten alsnog een ronde verder komen. "Ik zal dan nog meer vlaggen moeten regelen voor de buren."

Bijna alle naaste buren in de straat van li hebben een IJslandse vlag. Het is de wrange nasleep van twee nederlagen van Nederland tegen IJsland. "Nederland speelde toen zo slecht dat ze nu voor IJsland zijn. En Nederland doet natuurlijk niet mee dit jaar."

Na 30 jaar in Nederland stroomt het IJslandse bloed nog volop door de aderen van li. "Dat is 100 procent, ik blijf altijd IJslander. We moeten winnen vanavond voor een tweede plaats. Ze worden alleen geen wereldkampioen. Er wonen maar 300.000 mensen in IJsland, daar krijg je geen wereldteam van, maar wel leuk dat we al zo ver zijn gekomen."

Het spant erom of IJsland doorgaat naar de tweede ronde, na een gelijkspel tegen Argentini en een verlies tegen Nigeria. Wat dat laatste betreft heeft li nog wat goed te maken met het IJslandse team. "De verloren wedstrijd tegen Nigeria was helemaal mijn schuld. Ik heb mijn vlag te laat opgehangen, omdat ik altijd tot half zes werk. Ik zorg er nu voor dat de vlag op tijd hangt."