In het lijstje meest bizarre ruzies aller tijden kan deze zeker in de top vijf toegevoegd worden: een Iraanse legerofficier is ervan overtuigd dat Israël wolken van Iran steelt om zo het weer te manipuleren en voor extreme droogte in het land te zorgen.

Brigadier Gholam Reza Jalali is er zeker van, de klimaatverandering in zijn land is te wijten aan een verdachte ingreep van Israël. “Israël zorgt ervoor dat de wolken in Iran geen regen kunnen lossen waardoor het extreem droog blijft in mijn land. Bovendien worden onze sneeuw en wolken ook gestolen”, aldus de legerofficier in een interview met een lokale tv-zender.

Gelukkig krijgt zijn uitspraak kritiek van Iraanse meteorologen. “Het is wetenschappelijk niet mogelijk om wolken of sneeuw te stelen. Bovendien is de klimaatverandering een gevolg van oorzaken die ook in andere landen van toepassing zijn.” Het is niet de eerste keer dat iemand met een hoge politieke functie bizarre uitspraken doet over het weer. Zo zei de voormalige president Mahmoud Ahmadinejad in 2011 dat Europese landen bewust regen lieten vallen in Iran. Gekke jongens, die Iranezen..