In het Amerikaanse plaatsje Youngstown is afgelopen week een vrouw gearresteerd die met een gestolen identiteitsbewijs geld wilde opnemen, terwijl de echte eigenaresse toevallig ook bij de bank was.

Tareana Butler (31) wilde gisteren een cheque voor 400 dollar (ruim 340 euro) verzilveren met een gestolen rijbewijs als identificatiemiddel, schrijft de lokale nieuwssite WKBN 27. De eigenaresse van het rijbewijs bleek op dat moment echter ook bij de bank te zijn: ze wilde haar rekeningen laten blokkeren, omdat haar portemonnee was gestolen.

Een medewerker van de bank had snel door wat er aan de hand was en alarmeerde zowel de eigenaresse als de politie. Toen die arriveerde, had de vermeende dievegge al de benen genomen. De eigenaresse van het rijbewijs zat haar al rennend achterna.

De verdachte rende naar een auto, maar het diefstalslachtoffer wist de sleutels uit het contact te trekken. De politie kon de vrouw vervolgens inrekenen. Ze wordt verdacht van identiteitsfraude en openbaar wangedrag.