Een koude, donkere nacht op een bosrijke berg. Niet de ideale omgeving voor een baby, al helemaal niet in zijn eentje. Toch vonden agenten uit het Amerikaanse Missoula County een vijf maanden oud kind op precies zo'n plek.

De agenten in de Amerikaanse staat Montana gingen op zoek naar de baby na een aantal noodtelefoontjes over een man die zich vreemd gedroeg. Toen ze hiernaar op weg waren, zo rond acht uur 's avonds, kregen ze nog meer telefoontjes. De man zou dreigen dat hij een wapen had en zijn handen in zijn zakken hebben om het eruit te halen.

Toen ze aankwamen op de plek waar de 32-jarige man voor het laatst gezien was, bleek hij alweer weg te zijn. Wel werd daar duidelijk dat de vijf maanden oude baby die aan zijn zorgen was toevertrouwd, al een paar uur niet gezien was.

De verdachte werd uiteindelijk een paar kilometer verderop aangehouden. Hij leek onder invloed van drugs en raaskalde. De agenten begrepen uit zijn verklaringen dat de baby wellicht ergens in de bergen lag. Daarom werd snel een zoekactie op touw gezet.

Na uren zoeken te voet hoorde een van de agenten een flauwe kreet van een baby. Hij volgde het geluid en vond de baby met zijn gezicht naar beneden onder een stapel stokken en rommel. Het kind had niets anders aan dan een vies, nat rompertje.

De kleine werd 's nachts om half 3 gevonden, wat volgens de sherrif van Missoula County betekent dat hij minstens negen uur alleen in het koude bos (8 graden) heeft gelegen. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en mankeert, op wat kleine verwondingen na, wonderwel niks. En dat is een wonder, aldus de sherrif.

De verdachte die voor de baby moest zorgen, is aangehouden en wordt aangeklaagd voor het in gevaar brengen van een kind. In de bossen van Montana komen verschillende grotere roofdieren voor, zoals lynxen en beren.