Een deelneemster van de Nijmeegse Vierdaagse die donderdagmiddag een minuut te laat over de finish kwam, hoefde niet op medelijden te rekenen van de marsleiding. Die diskwalificeerde haar, want regels zijn regels.

De gediskwalificeerde vrouw had het zichtbaar zwaar. Ondersteund door twee mannen werd ze - met tranen in haar ogen - om 17.01 uur over de finish geholpen. Eén minuut te laat en dus kan ze morgen uitslapen.

De vrouw vertelde Omroep Gelderland dat een pijnlijke knie haar onderweg flink parten speelde. "Vanochtend dacht ik bij m'n eigen: 'ik wil niet stoppen, ik ga door'. Nu mag ik morgen alsnog niet starten. Dat is gewoon balen."
Filmpje

De derde dag van de Vierdaagse bleek voor in totaal 1225 wandelaars te zwaar. Dat zijn opvallend veel uitvallers. Andere jaren schommelde het aantal uitvallers op de derde wandeldag tussen de 900 en 1000 lopers.

Veel lopers vonden het warmer dan op de eerste twee wandeldagen. Er golden echter geen speciale hittemaatregelen.

Vandaag wordt volgens de meteorologische dienst van de Vierdaagse ook een warme dag zonder wind en met een temperatuur van rond de 30 graden.

Op de Sint Annastraat in Nijmegen, waar elk jaar de feestelijke intocht van het Vierdaagse-legioen plaatsheeft, wordt het door de drukte en de bebouwing nog enkele graden warmer. Bezoekers van de intocht krijgen het advies vooral bescherming tegen de zon mee te nemen en, net als de lopers, veel en vaak te drinken.

41.304 lopers, onder wie Frits en Floor, beginnen aan de laatste wandeldag. Ze lopen naar het Brabantse Cuijk. Via een speciaal voor de Vierdaagse aangelegde pontonbrug over de Maas keert het legioen terug naar Gelderland om aan de feestelijke intocht te beginnen.