Ik dacht dat er nog steeds volkeren zijn die niet goed tegen melk kunnen.
En ik dacht dat het Afrikanen waren die niet goed tegen alcohol kunnen. Wij Europeanen zuipen sinds de middeleeuwen al wijn en bier, en daardoor schijnen wij dat beter af te kunnen breken dan zij. Als ik m'n biologielessen goed herinner, en het is alweer een poosje geleden...
Zuivelproducten zoals melk, room, boter, yoghurt zijn voedingsmiddelen die van oudsher in koude, noordelijke gelegen landen en bergachtige streken worden gegeten. In de rest van de wereld zijn de meeste mensen allergisch voor melk en andere zuivelproducten. In Azië is bij 80 procent van de bevolking sprake van lactose-intolerantie, in het Middellandse-Zee gebied is dat 60 procent en onder de zwarte Amerikanen 70 procent.
Nou, leuk dat ze dat hebben ontdekt. Heeft inmiddels iedereen dat gen wél? Ik bedoel, is dit iets aparts dan? Net ff te weinig info in dit bericht vind ik.
Koemelk is voor kalfjes bedoeld. Er is een stof in koemelk aanwezig, die van je botten gatenkaas maakt, dus drink het met mate. Vrouwen moeten het eigenlijk vanaf hun 45e helemaal niet meer drinken, anders krijgen ze zeer broze botten.
Die diaree zat aan de muur geplakt die moet er nog af geschrapt. Voor zover ik die jongens ken doen ze dat met een klein borsteltje duur effen. Foto volgt later
Maar hoe zit het dan met moedermelk, bestaat ook moedermelk-allergie?
In moedermelk zit ook een concentratie lactose, dus baby's met een lactose intollerantie kunnen niet tegen moedermeld (zo als mijn zusje toen ze geboren werd) En dat hier de meeste mensen het drinken is leuk, maar wereldwijd gezien drinken de meeste mensen het niet
Quote Sharrr: Ik dacht dat er nog steeds volkeren zijn die niet goed tegen melk kunnen.
En ik dacht dat het Afrikanen waren die niet goed tegen alcohol kunnen. Wij Europeanen zuipen sinds de middeleeuwen al wijn en bier, en daardoor schijnen wij dat beter af te kunnen breken dan zij. Als ik m'n biologielessen goed herinner, en het is alweer een poosje geleden...
idd, heel logisch jah... laag WMR gehalte dus, maar wel leuk weetje.
Nee, dat komt ook doordat wij x1000 jaar geleden koeien gingen houden. En koeien geven melk. (Niet supermarkten en/of melkpakken dus.) Jammie, dacht Gnothar!
Zuivelproducten zoals melk, room, boter, yoghurt zijn voedingsmiddelen die van oudsher in koude, noordelijke gelegen landen en bergachtige streken worden gegeten.
Is deze maand nog een artikel over te lezen in de kijk, maar dit was sowieso al langer bekend. Hetzelfde dat mijn band al jaren de beste van de wereld is, alleen dat dat nog niet bij iedereen bekend is
Veel melk is,blijkt nu,niet goed voor de mens, maar als baby sabbelde ik maar wat graag aan de borst van mijn moeder. En nu nog erg graag hoor! maar nu van mijn vrouwtje, slurp-slurp, heerlijk
Ach alle voedingsmiddelen en dranken hebben wel een bestandsdeel waar zoveel procent van de wereldbevolking allergisch voor is of eerder aan doodgaat als het eenmaal wetenschappelijk wordt onderzocht...
Quote Sjaak: Koemelk is voor kalfjes bedoeld. Er is een stof in koemelk aanwezig, die van je botten gatenkaas maakt, dus drink het met mate. Vrouwen moeten het eigenlijk vanaf hun 45e helemaal niet meer drinken, anders krijgen ze zeer broze botten.
yep!! dat had ik inmiddels ook begrepen. 'k vind het wel raar dat het voorlichtingsburo v.d voeding maar blijft roepen dat het zo goed is voor onze botten.
Kalk haal je maar ergens anders uit, door het goed afkluiven van botten bijvoorbeeld Welk ander dier drinkt er nu melk van een ander dier? Normaliter dan hè