Een Amsterdamse vrouw heeft het cosmeticaconcern Henkel aangeklaagd voor een bizar ongeluk: toen de vrouw begin deze maand haar haren aan het sprayen was, ontplofte plotseling de bus hairspray.

De 19-jarige Nathalie Verhulst kreeg de schrik van haar leven, schrijft stadszender AT5. Door de ontploffing verbrandde een groot stuk van haar lange haar. Ook liep ze brandwonden op, onder andere aan haar bovenlip en haar wenkbrauwen, waarvoor ze zich in het ziekenhuis moest laten behandelen.

De 'uitgroeispray' van het merk Syoss had ze van haar vader gekregen. "Toen ik het spoot, kwam er een grote steekvlam vanaf. Op dat moment kwamen de vlammen in de punt van mijn haar en het ging eigenlijk alleen maar naar boven", zegt ze tegen AT5.

"Het ging zo snel: ik hoorde 'boem!', en toen is mijn haar meteen te knetteren en werd alles opeens ontzettend heet. Ik was er echt van in shock."

De vrouw claimt bij de fabrikant van de spray, Henkel, haar medische kosten, haar ongeplande bezoek naar de kapper en smartengeld voor de schrik en pijn. Een letselschadebureau staat haar bij.
Foto