Een 7-jarig meisje uit Nieuw-Zeeland heeft ervoor gezorgd dat de lokale Rijkswaterstaat verkeersborden aanpast. Het meisje vond bepaalde afzetborden namelijk seksistisch en daar krijgt ze nu van de overheid gelijk in.

Het gaat om verkeersborden met daarop het woord 'Linemen", een bord waarmee wordt aangegeven dat mensen stroomkabels aan het installeren of repareren zijn in het gebied. Maar, vindt Zoe Carew, de term 'mannen' klopt niet. "Want vrouwen kunnen ook 'line-workers' zijn."

Zoe zag het bord toen ze samen met haar vader en broer in de auto zat. Ze hadden het onderling over de tekst en waarom er 'mannen' op het bord stond, terwijl vrouwen hetzelfde werk kunnen doen. "Ik vind het bord verkeerd en oneerlijk", schreef het meisje daarop aan de Nieuw-Zeelandse Rijkswaterstaat. "Zijn jullie het daarmee eens?"

Zelf wil Zoe het werk niet doen als ze groot is, schrijft ze. "Maar sommige meisjes willen misschien wel linewomen worden. Kunnen jullie het verkeersbord alsjeblieft veranderen in 'Line-workers', of iets anders dat correct en eerlijk is?", vraagt het meisje aan het hoofd van Rijkswaterstaat.

De organisatie reageert enthousiast op haar brief en geeft de 7-jarige gelijk. Zoe's suggestie is iets te lang om op de borden te passen, maar 'Line-crew' zou wel passen, reageert het hoofd van de organisatie.

Hoewel er niet meteen nieuwe borden worden gemaakt, heeft het hoofd van de organisatie beloofd dat de tekst wordt aangepast op elk bord dat aan vervanging toe is. "We nemen Zoe's suggestie graag aan, omdat goede idee├źn van iedereen kunnen komen, inclusief van 7-jarigen!", schrijven ze op Twitter. "Goed gedaan, Zoe!"
Foto