Holle Bolle Gijs, Sinterklaas, een bezopen Brit: de nieuwe omroepstem van het Amsterdams vervoersbedrijf GVB heeft al veel bijnamen gekregen. De stem, die sinds vorige week zondag te horen is in de trams, krijgt kritiek en is het onderwerp van veel grappen. Volgens het GVB is er een fout gemaakt bij het montageproces en wordt de stem binnenkort vervangen.

"Door een montagefout klinkt de stem onnatuurlijk", zegt een woordvoerder van de GVB. Normaal gesproken worden de geluidsfragmenten eerst nog gecheckt door medewerkers, maar dat is deze keer niet gebeurd. "Reizigers hebben ons laten weten dat de stem erg onnatuurlijk klonk."

Ook de reacties op sociale media zijn niet mild. "De nieuwe voice van GVB trams komt straight outta efteling", is een reactie van een reiziger. "Heeft Sinterklaas de nieuwe bandjes in de tram ingesproken?", vraagt een ander zich af.

De nieuwe stem is van Walter Bonn. Hij heeft de afgelopen maanden uren in de studio gezeten om de omroepberichten op te nemen, vertelde hij eerder aan AT5. "Ik wilde meer richting Jan van Veen gaan en dan Candlelight, maar dat is toch niet helemaal gelukt, daar is mijn stem misschien net iets te hard voor", zei Bonn.

De GVB vindt het vervelend dat Bonn nu negatief in het nieuws komt, terwijl het niet zijn schuld is dat de stem zo raar klinkt in de tram. "De betreffende compilaties hebben inderdaad niet de kwaliteit die wij beogen en dat vindt 'de stem' zelf overigens ook", zegt de woordvoerder.
Filmpje