Een Amerikaanse vrouw is afgelopen week viraal gegaan met haar gevatte reactie op een man die niet wilde aanzien hoe ze haar baby borstvoeding gaf. De man vroeg of de moeder zichzelf wilde bedekken, waarna ze erg letterlijk reageerde. Ze pakte een dekentje en legde dat niet over haar borst, maar over haar hoofd.

Het incident gebeurde toen fulltime moeder Melanie Dudley (34) met haar man, vier maanden oude baby en vierjarige tweeling op vakantie was in het Mexicaanse Cabo San Lucas. De vrouw uit Texas was verbijsterd toen een wildvreemde man vroeg of ze haar borst kon afschermen. ,,Ik ben normaal gesproken heel discreet, maar we zaten achterin een restaurant'', zegt ze tegen nieuwssite Yahoo.

Ze vroeg haar man om een doekje, dat ze spontaan over haar hoofd gooide. De echtgenoot vereeuwigde het tafereel, waarna een kennis de foto op Facebook deelde. Het bericht verzamelde tot nu toe bijna 110.000 likes en werd 195.000 keer gedeeld.

Dudley kreeg naar eigen zeggen een aantal negatieve reacties, maar vooral ook lof. Ze hoopt dat andere moeders kracht putten uit haar actie. ,,Borstvoeding geven is al moeilijk genoeg'', zegt ze. ,,Met dit soort verzoeken moeten we ons niet bezig hoeven houden.''
Foto