Een 20-jarige snorfietser uit Den Helder is vrijdag voor de tweede keer in korte tijd zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Dat gebeurde nadat hij zelf de aandacht trok van surveillerende agenten, en hij bij controle opnieuw drugs bleek te hebben gebruikt.

De snorfietser trok de aandacht toen hij bij het passeren van een enkele agenten hard naar hen begon te schreeuwen. De agenten herkenden de man, omdat hij onlangs zijn rijbewijs had moeten inleveren omdat hij onder invloed van cocaïne zijn snorfiets had bestuurd.

Vrijdag 'had hij zijn rijbewijs teruggekregen omdat het percentage cocaïne in zijn bloed laag bleek te zijn geweest', schrijft de politie Den Helder. "Toen hij naar ons begon te schreeuwen werden hij en zijn snorfiets meegenomen naar het bureau voor een test op de rollerbank."

De snorfiets bleek opgevoerd, waardoor de maximumsnelheid van de tweewieler 8 km/u hoger lag dan de toegestane snelheid. Uit een speekseltest bleek bovendien dat ook de man zelf weer vrij hard ging: hij 'testte weer positief op cocaïne': Wellicht ten overvloede, maar het rijbewijs van de man is opnieuw ingenomen.