Ze dachten dat ze het nooit weer zouden zien: een gestolen schilderij van hun moeder in haar tienerjaren. Tot ze een drankje gingen doen in een lokale bar. Daar hing het portret gewoon aan de muur.

Het portret van Betsy Daniels als tiener werd in 2006 gestolen uit haar huis in Texas. Een inbreker nam het schilderij mee, terwijl het vooral voor de familie waarde heeft.

Daniels' dochter, Katy Ryan, had niet verwacht dat ze het ooit terug zou krijgen. Tot ze een bezoek bracht aan de kroeg Bowen House in Dallas. Daar hing haar moeder aan de muur, schrijft CBS Dallas.

"Dat is mijn moeder. Dat is ons schilderij. Waarom hangt het hier aan de muur?", herinnert Ryan zich dat ze zei. "Het was alsof ik een geest zag." De 78-jarige Betsy Daniels, die te zien is op het schilderij, is ook nog poolshoogte gaan nemen in de kroeg.

Bowen House kocht het schilderij in een antiekwinkel als aankleding van de bar. De manager geloofde het verhaal eerst niet, tot hij een foto te zien kreeg van het schilderij voordat het gestolen werd.

Het schilderij is inmiddels terug bij de familie, meldt CBS Dallas. Maar voor de publiciteit van de kroeg is het goed. De eigenaar van Bowen House laat onderzetters maken met het schilderij 'om het verhaal in leven te houden'.
Foto