Een opmerkelijke roof in de Amerikaanse stad Philadelphia. Bij een soort dierentuin voor insecten werd voor tienduizenden euro's aan insecten geroofd. Mogelijk zitten huidige of voormalige medewerkers erachter.

90 procent van alle dieren uit het Philadelphia Insectarium and Butterfly Pavilion is gestolen. Het gaat ook om bijzondere exemplaren, zoals de extreem giftige zesogige zandspin en een Mexicaanse vogelspin.

"We hebben exotische dieren van over de hele wereld", vertelt de directeur. "Sommige daarvan zijn bedreigde diersoorten. Gelukkig zijn we niet alle dieren kwijt, maar er zijn wel duizenden insecten gestolen."

Vermoedelijk zijn de daders werknemers of oud-werknemers van de 'dierentuin voor insecten'. Ze zouden de dieren hebben gestolen om door te verkopen, meldt de lokale zender ABC6.

Volgens de zender zijn huiszoekingen gedaan bij drie verdachten, maar is nog niemand opgepakt. Wel zou een deel van de dieren inmiddels terecht zijn. Het insectarium is een crouwdfundingscampagne begonnen om nieuwe dieren te kopen. Daar is haast bij, want in november is er een tentoonstelling in Philadelphia.