Een 29-jarige man uit Groningen die donderdag terecht had moeten staan wegens diefstallen van onder meer motoren, is woensdagavond vertrokken naar Aruba. De strafzaak wordt om die reden aangehouden.

Reden voor het plotselinge vertrek zou een ziekenhuisopname zijn van een zoontje van de verdachte op Aruba.

De man werd vorig jaar aangehouden, maar na enige tijd werd zijn detentie geschorst. Hij mocht het proces in vrijheid afwachten onder de voorwaarden dat hij Nederland niet zou verlaten. De verdachte knipte eerder dit jaar echter de enkelband door waardoor hij stond gesignaleerd om opnieuw aangehouden te worden.

Met verbazing stelden de rechters vast dat de verdachte ondanks de signalering Nederland woensdagavond via Schiphol heeft kunnen verlaten. Na onderzoek bleek dat justitie heeft verzuimd de signalering die altijd voor drie maanden wordt afgegeven, te verlengen. Vorige week dinsdag bezocht de verdachte nog een politiebureau om er een boete te betalen.

De strafzaak wordt nu begin volgend jaar voortgezet. De rechtbank hief donderdagochtend wel de schorsing op. Dat betekent dat de man op Aruba kan worden aangehouden. De strafzaak tegen een medeverdachte wordt wel behandeld.