Een stel uit West-Brabant is ruim 140.000 euro kwijtgeraakt door een gewiekste oplichtingstruc. Het stel dacht een factuur te betalen voor de bouw van hun droomhuis, maar in plaats daarvan werd het immense bedrag overgemaakt aan criminelen.

Mogelijk hebben de criminelen de werkelijke factuur onderschept bij een postsorteercentrum en een vervalst exemplaar opgestuurd naar de gedupeerden. Daarop stond het rekeningnummer van een katvanger. Die kreeg maar liefst 141.000 euro op zijn rekening gestort.

Volgens de gedupeerden leek er niets mis met de factuur. Ze sloegen alarm toen bleek dat het geld niet verscheen op de rekening van het bedrijf waarmee ze zaken deden.

De politie weet inmiddels wie de katvanger is, maar heeft hem nog niet kunnen traceren. Van twee andere verdachten is de politie nog op zoek naar de identiteit. Het gaat om een man en een vrouw. Zij kwamen in beeld toen ze grote geldbedragen opnamen van de bankrekening. De vrouw zou ook voor 21.000 euro aan luxueuze aankopen hebben gedaan.