Een jongeman heeft zondagavond in Tilburg een hond aan een lantaarnpaal vastgemaakt ‘omdat hij van haar af moest’. Hij belde bij buurtbewoners aan op de Ringbaan Oost in Tilburg, om te vragen of zij misschien zijn hond wilden. Iets later werd ze vastgebonden op straat gevonden.

De jongen belde in de buurt Jeruzalem bij meerdere woningen aan. Om te vragen of iemand zijn hond wilde overnemen. Daar kreeg hij te horen dat hij beter een dierenambulance kon bellen. Hij ging weg met zijn hond, maar na tien minuten werd ze vastgebonden aan een lantaarnpaal gevonden.

Lowie Boer uit Tilburg vond de hond daar. Bij hem was nét niet aangebeld, wel bij zijn buurvrouw. ,,Omdat ik een camera heb hangen denk ik dat hij mijn huis oversloeg.” Volgens de buurtbewoners leek hij dakloos en nog behoorlijk jong.

Daar zat ze op straat, achtergelaten en vastgebonden aan de lantaarnpaal. Ze keek stilletjes voor zich uit, schijnbaar wachtend op zijn baasje die haar daar had achtergelaten. Twee meiden uit de buurt hadden hem vlak daarvoor hard zien wegrennen.

,,Ze kwispelde toen ik aankwam lopen”, zegt Boer. Ze kreeg wat te eten en wat water van buurtbewoners, ondertussen werd de politie gebeld. ,,Ze was erg lief en gaf pootjes.” De politie haalde haar op en heeft haar naar het asiel gebracht. Daar wordt ze nagekeken. ,,Misschien dat ze een chip in haar nek heeft, dan weten ze zo wie de eigenaar is”, zegt Boer.

Hij nam de achtergelaten hond niet mee naar huis, maar dacht er wel over. ,,Ik heb een klein hondje, een tweede hond erbij zou die niet pikken helaas.”

Mensen reageren onder het bericht op de Facebookpagina Heel Tilburg in een Groep enorm verontwaardigd. ‘Ik krijg er tranen van in mijn ogen’, ‘Dit breekt toch je hart’, reageren mensen. ‘Had ik haar maar gevonden, dan had ik haar mee naar huis genomen en vertroeteld’, schrijf iemand anders. ‘En voor diegene die hem zo heeft achtergelaten: je bent geen huisdieren waard, droeftoeter!’

Wie de jongen is, is nog niet bekend. Waarom hij van de hond af moest ook niet. Wel is het duidelijk dat hij niet meer voor de hond kon zorgen en iemand probeerde te vinden die de zorg op zich kon nemen.
Foto