HILVERSUM - Dat bij mysterieuze vaten in een fout geparkeerde auto in bosrijk gebied direct een link wordt gelegd met drugsafval, is met de recente vondsten van chemicaliƫn in het achterhoofd niet vreemd. Toch zijn niet alle vaten op voorhand verdacht, zo bleek eind vorige week toen de brandweer een verdachte auto tussen Hilversum en Baarn controleerde.

Als de politie de auto donderdagavond opmerkt, besluiten ze het voertuig te inspecteren. Een blik in de auto leert dat er meerdere kleine vaten in liggen, waarop de agenten de brandweer erbij haalde. Die zette het voertuig af en gingen op onderzoek uit.

Rond dat moment traceerde de politie de eigenaar van de auto, die verderop bleek te lopen en vertelde dat hij de bestelauto daar had achtergelaten omdat de motor was opgeblazen. De vaten in het laadgedeelte van de auto waren gevuld met urine en bestemd voor Moeders voor Moeders, zo verklaarde hij.

Woordvoerder Sandra van Moeders voor Moeders bevestigt tegenover NH Nieuws dat er urine in de vaten zat en dat ze voor haar organisatie bestemd waren. Moeders voor Moeders is onderdeel van een Noord-Brabants farmaceutische bedrijf en zamelt urine van zwangere vrouwen in om daarmee vruchtbaarheidsproblemen bij andere stellen te behandelen.

Voor politie en brandweer was de verklaring voldoende om de inzet te beƫindigen. Uiteindelijk heeft een andere koerier de vaten overgeladen en alsnog naar hun eindbestemming gebracht.
Foto