Een Amerikaanse agent is diep door het stof gegaan nadat hij de gepensioneerde politiehond waar hij jaren mee samenwerkte, heeft gedumpt in een asiel. Het politiekorps heeft de man gedegradeerd: hij mag alleen nog patrouillediensten draaien.

Agent Carl Ellis werkte jarenlang samen met de 10-jarige K9-hond Ringo, die in oktober op pensioen ging na negen jaar trouwe dienst bij het Jackson Police Department. In die jaren had Ringo zich een geweldige drugshond getoond en was hij met succes ingezet bij tal van zoek- en reddingsacties. De viervoeter kreeg een mooi afscheid op een ceremonie.

Hoewel iedereen bij het korps dacht dat de hond van een zorgeloos leventje genoot bij Ellis thuis, bleek de agent Ringo in een asiel te hebben gestopt. Het was hondentrainer Randy Hare, die Ringo als pup opleidde, die de hond tegenkwam op een adoptiewebsite. Hij herkende het beestje meteen en was met stomheid geslagen.

,,Je stapt in deze business omdat je van honden houdt en apprecieert wat ze allemaal kunnen”, vertelt Hare aan WAPT-TV. ,,Ringo zou nooit in een asiel mogen eindigen, dat verdient hij niet. Meestal worden K9-honden heel goed behandeld. Helaas zien sommigen ze enkel als een stuk gereedschap.”

Hare heeft Ringo nu zelf geadopteerd. In een statement laat het politiekorps weten dat het ‘evenveel respect heeft voor onze politiehonden als voor welke agent dan ook'. ,,Ze zijn familie en verdienen niets minder dan een liefdevolle thuis als ze op pensioen zijn.” De agent in kwestie mag voortaan alleen nog patrouillediensten draaien. Ook heeft de politieleiding nieuwe protocollen aangekondigd, om te voorkomen dat politiehonden na hun pensioen slecht worden behandeld.
Foto