Pas getrouwd en helemaal in de wolken en dan een brief van de gemeente in de bus: ‘uw echtscheiding is verwerkt in de basisadministratie’. Het overkwam Meike Oosterink en Hendry Teunissen uit Puiflijk. Zij trouwden op 24 december 2018 in kasteel Wijenburg in Echteld en kregen van de gemeente Druten vorig week een brief met de mededeling over de scheiding.

Het stel was daar nogal verbaasd en boos over en belde de gemeente. Op 4 januari hadden ze een gesprek met een ambtenaar. Nadat ze een half uur hadden moeten wachten, dachten ze excuses te krijgen voor de vervelende gang van zaken.

De ambtenaar zei weliswaar sorry maar deed er ook lacherig over, zegt Meike. Ach, het was de laatste dag van het jaar en dan is zo’n fout snel gemaakt, zo meende hij, zo gaat het verhaal van Meike en Hendry.

Meike had de ambtenaar een dag eerder al aan de telefoon en ook toen deed hij naar haar zeggen lacherig. ,,Wij voelden ons niet serieus genomen. Mijn man werd echt kwaad.” Ze zijn teleurgesteld in de gemeente en in wat zij zien als een halfslachtige excuus van de ambtenaar. De gemeente maakt zich hier nogal gemakkelijk van af, vinden ze.

Wethouder Sjef van Elk laat via een voorlichtster weten dat hij het ‘heel vervelend’ vindt hoe het is gelopen. Hij gaat dinsdag ‘zijn oprechte excuses aanbieden met een bos bloemen’. De betreffende ambtenaar laat via de voorlichtster weten dat ook hij zijn excuses heeft aangeboden, eerst telefonisch en vervolgens in het gesprek met het echtpaar. Die excuses werden volgens hem ook aanvaard.
Foto