De Franse politie is op zoek naar de bestuurder van een geldwagen. De man reed vanmorgen plots weg van zijn collega’s en ging aan de haal met een vermoedelijke buit van 1 miljoen euro uit zijn geldtransportwagen.

De man verdween vanmorgen vroeg in Aubervilliers, net buiten Parijs. Omstreeks 06.00 uur stapten zijn twee collega’s uit bij een verdeelcentrum. Terwijl zijn collega's bezig waren, reed de man weg met de transportbus. De wagen werd even later in de buurt teruggevonden en was gedeeltelijk leeg.

Le Parisien schat de waarde van de buit op 3 miljoen euro, andere Franse media zeggen dat het om 1 miljoen euro gaat. De politie is actief op zoek naar de man en is een onderzoek gestart.

De zaak doet veel Fransen denken aan een andere spectaculaire roof in 2009. Toni Musulin reed met een waardetransportwagen en wist 11,5 miljoen euro te stelen. Na 11 dagen te zijn ondergedoken, gaf hij zich over. Van het geld werd 9,1 miljoen teruggevonden. Musulin mocht in 2013 de gevangenis verlaten, maar heeft nooit verteld waar het resterende geld verborgen was.