KUDELSTAART - Als Ruud Kleijn gisteren zijn zoontje Donny meeneemt om te magneetvissen in de Westeinderplassen, blijkt hij een waar talent te hebben voor de sport. Binnen de kortste keren hengelt de 10-jarige jongen een heus pistool op.

"Holy shit, nee dit kan echt niet! What the hell?", reageert Donny als hij het pistool ziet. "Ik word helemaal parra", voegt hij eraan toe. Vader Ruud filmde het tafereel.

Ruud heeft al vaker een pistool gevonden en weet precies wat ze moeten doen: "Ik heb al twee pistolen, een plastic zak met magazijnen en een granaat naar boven gehaald. Je moet het pistool terug in het water leggen en de politie bellen. Ze komen dan met een wapenexpert. Dat gebeurt via een hele procedure. Er zouden nog vingeradrukken op kunnen zitten", vertelt hij aan NH Nieuws.

Het verbaast de magneetvisser niks dat ze uitgerekend hier een pistool vinden: "Het is een beetje een afgelegen plekje. Er staan weleens verdachte auto's."

Naast een heel arsenaal aan wapens heeft Ruud nog veel meer bijzondere dingen opgevist: "Ik vond een keer een camera met foto's erop. Ik heb zelfs de eigenaar gevonden. Ook heb ik weleens een laptop omhoog gehaald. Ik vind dat geweldig", besluit hij.