Op de vuilstort van afvalverwerker Renewi in Amsterdam Noord is dinsdag een boa constrictor aangetroffen. Het beest was dusdanig gewond dat de dierenambulance het woensdagmiddag liet inslapen.

De slang werd aangetroffen door een vuilnisman die een nieuwe lading vuilnis wilde storten. Op dat moment zag hij iets bewegen tussen het afval. Het dier kwam daar waarschijnlijk terecht doordat het gedumpt is in een ondergrondse afvalcontainer in Amsterdam.

Dierenhulpdienst Nederland schrijft op Facebook dat de slang al lange tijd in de container zou hebben gelegen voordat deze geleegd werd. De bek van de slang was naar achter geklapt en in zijn kaak zaten meerdere breuken. Ook heeft hij veel gebroken en gekneusde ribben. Het beest is tussen de 1,50 en 1,80 meter lang. Een beet van het dier is niet dodelijk, maar kan wel leiden tot een lelijke vleeswond.

Een medewerker van de dierenambulance zei dinsdag tegen AT5 het dier vanwege zijn verwondingen naar alle waarschijnlijkheid woensdagmiddag te laten inslapen. Hij liet verder weten niet te begrijpen dat iemand het beest dit heeft kunnen aandoen. 'Ik sta er niet om bekend dat ik scheld, maar ik wens degene die dit gedaan heeft heel veel onprettigheden toe.'

Er is inmiddels een beloning van €500,- uitgeloofd voor de tip die naar de eigenaar van de boa leidt. De eerste €100,- was beschikbaar gesteld door de hulpdienst, de rest van het geld is bij elkaar gelegd door andere dierenliefhebbers.