JULIANADORP - Het dorp in rep en roer, want wat staat daar nou voor bord bij de boerderij? 'Binnenkort geopend: parenclub Variosex.' Daar wist toch echt niemand iets van, zelfs de lokale politiek niet. Een parenclub in Julianadorp, het zal toch niet…?

Nee, ontdekte onze mediapartner Regio Noordkop, het zal inderdaad niet, het is slechts een goede grap.

Marco Cousel, bekend van de firma Variopool, is vandaag 50 jaar geworden en is sinds drie jaar eigenaar van de boerderij. Zijn vrienden van de Rotary wilden een leuke grap uithalen en bedachten de aankondiging van de parenclub. Een gigantisch bord werd gisteren in de tuin gezet en in no-time gingen de geruchten door het dorp.

En stond de telefoon van Cousel roodgloeiend. "Ik heb tot nu toe (19.20 uur gisteravond, red.) al zeker 225 appjes gehad van mensen die willen weten waar ik nu weer mee bezig ben", laat Cousel weten. "Maar ik wist zelf uiteraard ook van niets, een zeer goede en geslaagde grap, bedacht door Rob Kanteman en Siegfried Doodeman."

Veel reacties dus, maar vooral positief. "De overbuurman van 82 vond het wel leuk dat er wat reuring in de buurt zou komen en een andere buurman vroeg een kijkgaatje in de schutting."

De afgelopen drie jaar is er wel volop geklust aan het pand, maar er komt dus geen parenclub in. "Het wordt voorlopig gewoon een woning", benadrukt de jarige job. "Het was een bedrijfspand en daarom ligt nu bij de gemeente de vraag voor wijziging van het bestemmingsplan, zodat ik er zelf in kan gaan wonen."