Terwijl India een landelijke afsluiting oplegt vanwege de nieuwe coronaviruspandemie, heeft een politieagent een creatieve manier gevonden om de boodschap over te brengen.
Rajesh Babu, politie-inspecteur in de zuidelijke stad Chennai, draagt ​​een speciaal geconstrueerde coronavirushelm terwijl hij voertuigen en voetgangers stopt bij controleposten.
Foto

De helm is bedekt met rode spijkers met bollen aan het uiteinde, net als het microscopisch beeld van het coronavirus, dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt.
Een lokale kunstenaar, B. Gowtham, oprichter van de in Chennai gevestigde organisatie Art Kingdom, bedacht de helm nadat hij een gebrek aan publieke bewustwording rond de pandemie en preventieve maatregelen had opgemerkt.
'Mensen zijn niet hygiënisch genoeg', zei Gowtham. 'We hebben orders van de overheid om niet naar buiten te komen, maar toch zien we hier en daar mensen ronddwalen zonder de juiste veiligheidsuitrusting, zonder maskers.'
Gowtham dacht dat mensen de ziekte niet serieus namen omdat het onzichtbaar leek. Dus besloot hij iets te maken waardoor ze het virus daadwerkelijk naar hen toe konden zien komen.
Vervolgens zei hij: 'mensen zullen bang zijn'.
Gowtham ging naar zijn dichtstbijzijnde politiebureau. 'Ze hebben continu gewerkt, dus ik wilde hun werkdruk verminderen en mensen bewuster maken', zei hij. Nadat hij hun steun had gekregen, ging hij aan het werk.
Elke winkel was gesloten, dus improviseerde hij, waarbij hij kranten en tissuepapier gebruikte om de helm en zijn spijkers te maken - en hij gaf hem vervolgens aan politie-inspecteur Babu, die het idee een goed idee vond.
Babu draagt ​​de helm en houdt mensen in auto's of op motorfietsen tegen, vooral als hij ziet dat ze geen gezichtsmaskers dragen. Hij vertelt hen over de noodzaak van sociale afstand en persoonlijke beschermingsmiddelen en dringt er bij hen op aan om niet om niet-essentiële redenen naar buiten te gaan.