We maken allemaal wel eens grapjes dat er soms een steekje los zit bij sommige Amerikanen, maar deze man maakt het wel heel bont. Natuurlijk worden we allemaal een beetje gek in quarantaine deze dagen. Dat je praat tegen planten, katten of honden is nog tot daar aan toe, maar dit is een ander niveau. Afgelopen zondag is een 51-jarige man opgepakt na een politieachtervolging. Wat bleek, de beste vent was zijn hond rijles aan het geven. Tja. We zijn er even stil van.

Er moest zelfs een spijkermat aan te pas komen om de Buick uit 1996 te stoppen na een achtervolging met snelheden boven de 160 kilometer per uur. Volgens de agent van dienst reed de bestuurder nogal wild en kreeg de politie daar meerdere meldingen over binnen. Bovendien raakt de Buick verwikkeld in twee ongelukken en reed beide keren door, wat uiteraard een overtreding is. Gelukkig is er niemand ernstig gewond geraakt.

De 51-jarige had nog wel een hand aan het stuur, maar zijn pitbull zat op de bestuurdersstoel. “Ik mocht willen dat ik dit zou verzinnen”, vertelt de politieagent aan CNN. “In mijn 12 jaar als een agent heb ik dit excuus nog nooit gehoord. Ik heb ook een hoop achtervolgingen gedaan op hoge snelheid, veel auto’s gestopt en nog nooit het excuus gekregen dat men de hond rijles aan het geven was.” Je beste vriend de schuld geven is ook wat lullig natuurlijk

Washington State Patrol heeft de man aangeklaagd wegens roekeloos rijden, doorrijden na een ongeval, rijden onder invloed en vluchten na een misdrijf. De hond is na de arrestatie naar het asiel gebracht en was volgens de politie een “hele lieve meid”. Het schijnt in Amerika overigens wel vaker te gebeuren dat honden achter het stuur kruipen. Afgelopen november reed een auto bijna een uur lang rondjes dankzij zijn viervoetige chauffeur.