Naar de film in de bioscoop mag binnenkort weer, maar tóch is het volgens Daan en Mees uit A'dam Noord leuker vanuit de auto. Én coronaproof: Ze maakten, samen met FC Hyena, een drive-in bioscoop. Alleen toestemming van de gemeente is er nog niet.

Het idee is simpel: je komt met de auto aangereden en laat je vooraf gekochte kaartje scannen. Je wordt naar je plek gebracht en geniet van je film.

Een belangrijk detail: je auto mag je absoluut niet uit. 'Dus kom met een lege blaas, of neem iets mee om je blaas te legen', vertelt Mees Peijnenburg, een van de initiatiefnemers. Ook de andere initiatiefnemer, Daan Meeuwig, helpt mee en rijdt rond met popcorn.

Elke avond is er een nieuwe film te zien. Daarbij mogen ook de klassiekers niet ontbreken: 'Denk aan The Florida Project, Call Me By Your Name, Grease, Heat.. Dat soort films'.

De plannen zijn fanatiek: op dit moment is er plek voor vijftien auto's, steeds met ruimte ertussen. Per auto zijn twee personen toegestaan, waardoor er per film dertig mensen aanwezig kunnen zijn. Net als de 'normale' bioscopen en theaters die per 1 juni weer open mogen.

Alles volgens de RIVM-regels dus, maar toch mist er nog een cruciaal ding: de toestemming van de gemeente. Vooralsnog is er nog géén vergunning voor het project. Toch hopen ze die te krijgen door in te spelen op de burgemeester. 'Ik weet dat zij een liefhebber is van film.. Dus grote kans dat zij en haar partner hier terecht zouden kunnen '